Mitsubishi ne prezinta noul SUV compact Eclipse Cross

2017 Mitsubishi Eclipse Cross

Segmentul SUV-urilor compacte este pe cale sa se imbogateasca cu un nou model interesant: Mitsubishi Eclipse Cross. Noul model va fi lansat in mai putin de trei saptamani, odata cu debutul Salonului Auto de la Geneva, cel mai important eveniment auto al inceputului de an la nivel european. Daca numele va suna cunoscut, va spunem ca acesta este similar cu cel al coupe-ului lansat de cei de la Mitsubishi pe piata americana in urma cu aproape 30 de ani. Elipse Sport a fost vandut pana in urma cu cinci ani, inregistrand in tot acest timp 1.4 milioane de unitati comercializate.

Segmentul SUV-urilor compacte este la mare cautare in ultimii ani, asa cum cel mai probabil ati remarcat si voi. Mitsubishi este pregatit sa faca fata concurentei ridicate cu acest nou model care se vrea a fi un mix intre un SUV clasic si un coupe, de aici venind si amintirea modelului din 1989. Am putut vedea noul model in urma cu trei saptamani prin intermediul unui teaser, insa astazi avem noi fotografii care ne prezinta noul crossover.

Chiar daca nu ne putem da seama de prea multe detalii pana in momentul de fata, fotografiile date publicitatii ne arata viitorul Eclipse Cross intr-o forma interesanta, gata sa cucereasca inimile multor pasionati ai acestui segment. Noul model are o infatisare exterioara care pare sa se fi inspirat de la conceptul XR-PHEV, insa cu unele imbuntatiri care sa transpuna liniile generale la designul actual al constructorului. Noul model este pus in valoare in fotografiile prezentate si de culoarea speciala rosu inchis in care este aratat publicului.

Viitorul Eclipse Cross va avea o dimensiune in lungime de aproximativ 4.5 metri, plasadu-se astfel intre actualul ASX si modelul de clasa medie Outlander. Din imaginile prezentate de reprezentantii producatorului nipon pana in momentul de fata, noul crossover beneficiaza de o silueta dinamica si indrazneata. Nu degeaba s-a facut paralela intre numele ales pentru acest SUV compact si coupe-ul sportiv din anii ’90. Orice am vrea sa spunem, viitorul Eclipse Cross pare pregatit de duel pe piata si asa super aglomerata a SUV-urilor compacte.

In materie de motorizari tehnice nu se stiu prea multe detalii pana in momentul de fata. Unele zvonuri indica faptul ca noul Eclipse Cross va prelua motorizarea diesel de 1.6 litri regasita la momentul actual pe modelul ASX si motorizarea de 2.2 litri de pe modelul Outlander; dar si ca va propune o noua unitate turbo pe benzina. De asemenea, noul model pare a beneficia si de un sistem de tractiune integrala sau de o transmisie asigurata prin intermediul unei cutii cu opt rapoarte.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter