Mercedes-AMG prezinta GT Concept la Salonul Auto de la Geneva

Mercedes-AMG GT Concept

Prima zi a Salonului Auto de la Geneva ne aduce in prim plan multe surprize pregatite de producatorii auto, una dintre ele fiind Mercedes-AMG GT Concept. Acesta a fost prezentat in premiera absoluta astazi si prefigureaza un nou model de serie care sa impresioneze pasionatii auto din intreaga lume. Viitorul model ar urma sa se lupte de la egal cu actualul Porsche Panamera.

Anul 2017 este unul special pentru cei din cadrul diviziei AMG, asa ca nu este de mirare ca acestia ne-au pregatit surprize interesante pentru actuala editie a Salonului Auto de la Geneva. Divizia de performanta AMG sarbatoreste in acest an implinirea a 50 de ani de la infiintare. Din spusele reprezentantilor, surprizele pe anul acesta nu se opresc aici, acestia fiind pregatiti cu noutati la fel de interesante si pentru Salonul Auto de la Frankfurt.

AMG GT Concept se prezinta sub forma unui coupe cu o infatisare extrem de sportiva si de atractiva. Deocamdata nu avem in fata decat o schita care ne lasa sa ne facem o parere asupra liniilor generale pe care le va prezenta caroseria, insa lucrurile par a arata foarte bine.

De asemenea, un alt detaliu interesant pe care il aflam este acela al tehnologiei speciale cu care sunt dotate luminile de zi si stopurile – Nano Active Fibre Technology. Prin intermediul acesteia, semnalizarea clasica va fi inlocuita de un punct care isi schimba directia pe banda luminoasa in functie de directia decisa de cel de la volan.

Pana vom afla mai multe detalii cu privire la aspectul exterior si interior al viitorului AMG GT, sa ne uitam un pic mai atenti spre dotarea tehnica pe care ne-au pregatit-o specialistii de la AMG. Conceptul este echipat cu o unitate de motorizare hibrida care presupune o unitate V8 twin turbo cu o capacitate de 4.0 litri, caruia i se alatura un propulsor electric. Puterea totala a intregului sistem este de 600 kW, echivalentul a nu mai putin de 816 cai putere.

Oficialii Mercedes-AMG ne-au dat cateva idei si despre performantele de care ar fi in stare viitoarele modele AMG GT. Astfel, aflam ca acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibil de realizat in mai putin de 3.0 secunde. Asadar, este clar ca modelul in cauza isi propune sa se bata de la egal la egal cu versiunile cele mai puternice Panamera: Turbo S, respectiv Turbo S E-Hybrid.

Mercedes-AMG GT va fi si primul model din gama producatorului care va primi logo-ul special EQ Power+, logo care anunta in toamna trecuta lansarea unui sub-brand electric.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter