Infiniti si Renault prezinta prototipul Q60 Project Black S

Infiniti Renault Q60 Project Black S

Una dintre surprizele importante pregatite pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva vine din partea celor de la Infiniti, care vor sa ne prezinte noul Q60 Project Black S. Noul model a fost transformat intr-un adevarat bolid capabil de orice cu ajutorul specialistilor echipei de Formula 1 Renault. Aflam impreuna in randurile care urmeaza despre ce inseamna acest prototip si ce ne propun cei doi constructori.

Project Black S reprezinta in primul rand un sportiv hibrid pus la punct in special cu ajutorul celor din cadrul echipei de Formula 1 Renault. Doar spunand asta, nu ne este greu sa ne imaginam ca unul dintre principalele puncte forte ale actualului prototip este legat de aerodinamica, capitol la care sta excelent.

Prototipul Project Black S are la baza actualul model de serie al coupe-ului Q60, caruia i-au fost aduse, bineinteles, o serie de imbunatatiri. Conceptul beneficiaza de un kit exterior agresiv, pus la punct de specialistii in design de la sediul Infiniti din Paddington, Marea Britanie. Astfel, conceptul dispune de spoilere fata si spate sculpturate la care s-a folosit din plin fibra de carbon sau de tevi de evacuare din titan. De asemenea, Project Black S va fi echipat cu un set de jante speciale Black S cu dimensiuni de 21 de inci.

Este drept ca avem parte de o transformare spectaculoasa si la exterior, insa adevaratele surprize le putem gasi sub capota. Project Black S este echipat asemenea versiunii de top Q60, adica cu o unitate de motorizare V6 cu o capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte 405 cai putere si un cuplu maxim de 475 Nm. Acestui propulsor i-a fost alaturat un sistem KERS, asemeni celor regasite pe monoposturile din Formula 1.

Asadar, intreg sistemul gandit pentru Q60 Project Black S este capabil sa dezvolte pana la nu mai putin de 500 de cai putere. Sistemul KERS este responsabil in noua configuratie de recuperarea energiei kinetice utilizate la franare si celei termice dezvoltate de sistemul de evacuare. Astfel, se reuseste transformarea acestora in energie electrica, ceea ce ajuta intreg sistemul pentru obtinerea unor performante mai bune. Conform unor reprezentanti Infiniti, prototipul s-ar putea lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in mai putin de 5 secunde.

Deocamdata nu sunt planuri pentru a transforma acest prototip intr-o versiune de serie, insa mai mult ca sigur ca si reactiile publicului de la Geneva vor fi luate in seama pentru luarea acestei decizii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter