Noul Honda Civic Type R vine cu 320 de cai sub capota!

Noul Honda Civic Type R vine cu 320 de cai sub capota!

A doua zi a Salonului Auto de la Geneva ne-a adus in prim plan noua generatie Honda Civic Type-R, versiunea sportiva a coupe-ului Civic pe care l-am putut vedea in urma cu un an. Noul model este gata sa satisfaca toate cerintele fanilor din toate colturile lumii si sa atraga toate privirile la evenimentul gazduit de capitala Tarii celor 1000 de lacuri.

Va prezentam imediat ce noutati ne-au rezervat niponii pentru acest model sportiv si care sunt atuurile cu care acesta este hotarat sa aiba un cuvant greu de spus de acum inainte pe toate pietele auto din lume.

Reprezentantii Honda spun despre noua generatie Civic Type-R ca va aduce un plus pentru cei care isi doresc de la masina un simplu mijloc de transport de zi cu zi. Acest lucru a fost evidentiat si de Hideki Kinekuma, project managerul acestui model, care a declarat ca echipa de productie a incercat sa faca din noul Type – R un model care sa imbine cat mai bine atat confortul de zi cu zi, cat si performantele extreme.

Acest lucru a fost gandit in asa fel incat modelul sa se bucure de o popularitate mai mare si pe piata auto de peste Ocean, acolo unde soferii nu sunt interesati de o sportivitate prea mare a masinilor.

Design exterior

La nivelul aspectului exterior, noul Type-R dispune de cateva elemente prin care se deosebeste in mod clar de modelul standard. Printre acestea putem enumera eleronul de dimensiuni generoase, difuzorul de aer amplasat in partea de jos a parasocului sau terminatiile circulare care pot fi observate la nivelul evacuarii.

De asemenea, se mai pot observa cu usurinta blocurile optice cu LED care au acum dimensiuni ceva mai mari si aripile care au primit niste guri de aerisire cu rol aerodinamic.

VIDEOCLIPUL ZILEI