Citroen prezinta SUV-ul C-Aircross Concept

2017 Citroen C-Aircross Concept

Nu mai auzisem de ceva timp prea multe noutati venite din partea celor de la Citroen, insa apropierea iminenta a Salonului Auto de la Geneva ni-i aduce si pe acestia in prim plan. Astfel, reprezentantii producatorului francez au preluat initiativa in acest inceput de saptamana si ne-au prezentat Citroen C-Aircross Concept. Modelul prezentat va face parte din categoria SUV-urilor subcompacte si va avea ca sarcina sa inlocuiasca C3 Picasso.

Citroen C-Aircross Concept va fi prezentat in mai putin de trei saptamani in capitala Tarii Cantoanelor, acolo unde va avea loc primul mare eveniment auto la nivel european al anului 2017.

Numele conceptului poate crea unele confuzii, dat fiind faptul ca cei de la Citroen au mai lansat un concept in urma cu doi ani cu numele de Citroen Aircross. In cazul in care va ajunge in productia de serie, noul model prezentat acum sub forma de concept va avea misiunea de a rivaliza cu nume importante precum Peugeot 2008, Nissan Juke, Renault Captur sau Opel Mokka.

Asa cum va spuneam, Citroen C-Aircross Concept va face parte din categoria SUV-urilor subcompacte, avand o formula a dimensiunilor de 4.150 mm x 1.740 mm x 1.630 mm.

Pana la acest moment nu au fost facute publice prea multe detalii legate de motorizarile disponibile pentru acest model, insa mai multe publicatii de specialitate sustin ca Citroen C-Aircross va prelua actualele motorizari regasite pe modelele Citroen C3, respectiv C4 Cactus. Ce este cert este ca modelul in cauza va beneficia de aportul sistemului electronic Grip Control, sistem care se va dovedi util pentru suprafetele off-road.

Design Exterior

Din punct de vedere al aspectului exterior, viitorul model este infatisat sub o forma masiva si chiar agresiva din cate putem observa la acest moment. Liniile generale de design sunt fluide, dand o senzatie placuta la prima vedere.

Citroen C-Aircross Concept surprinde in mod sigur la capitolul usilor din spate, acestea fiind prevazute cu un sistem de deschidere invers, din partea stanga catre exterior. Mai mult ca sigur, producatorul francez va reusi sa atraga atentia asupra noului model prin acest aspect inedit.

Design Interior

La nivelul habitaclului interior, putem spune ca viitorul Citroen C-Aircross va beneficia de un spatiu destul de generos oferit soferului si pasagerilor. Senzatia aceasta este data si de faptul ca acoperisul este unul transparent, dand impresia unui spatiu mult mai mare decat este defapt.

La capitolul tehnologie remarcam ecranul multimedia touchscreen cu dimensiuni de 12 inci amplasat central, sistemul de navigatie 3D Citroen Connect Map cu recunoastere vocala si camerele video care inlocuiesc oglinzile traditionale.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter