Toyota Hilux a ajuns la cea de-a opta generatie

2016 Toyota Hilux

Cea de-a 86-a editie a Salonului International Auto de la Geneva a reprezentat si locul de lansare a noului Toyota Hilux. Hilux este unul dintre cele mai cunoscute modele produse de catre constructorul japonez, ajungand in prezent la cea de-a opta generatie. Din 1968 si pana in prezent, producatorul japonez a produs Hilux in peste 16 milioane de exemplare, vandute in toate colturile lumii.

Nu in ultimul rand, in 2015, Hilux a fost cel mai bine vandut pick-up din Europa, inregistrand peste 34.000 de automobile vandute. Indiferent de conditiile in care a fost nevoit sa ruleze, Hilux si-a dovedit de-a lungul timpului capacitatea de a face fata la orice provocari si de a se plia la nevoile celui care il detine.

In privinta noii infatisari pe care ne-o propun cei de la Toyota, Hilux dispune in continuare de aceeasi forma masiva si musculoasa cu care am fost obisnuiti, cu unele mici schimbari in ton cu linia de design adoptata de constructorul nipon in ultima perioada. De asemenea, noua generatie Hilux ne este prezentata intr-o dimensiune putin mai generoasa, beneficiind de un plus de sapte centimetri in lungime, respectiv de alti doi centimetri in latime.

Hilux se impune inca de la bun inceput drept un pick-up masiv si agresiv prin grila frontala care se intrepatrunde in lateral cu farurile LED cu lumini de zi. Masa totala a acestuia a scazut in acest moment pana la 3200 de kilograme, gratie imbunatatirilor care i-au fost aduse de inginerii niponi.

Reprezentantii Toyota ne-au propus pentru noua generatie o paleta de inca trei culori valabile pentru caroserie: Orange Spice, Volcano Red si Hydro Blue. In functie de echiparea aleasa, Hilux vine echipat cu jante din aliaj cu dimensiuni de 16, 17 sau 18 inci.

In ceea ce priveste motorizarea noului Hilux, contructorul japonez ne propune un nou motor diesel, cu o capacitate cilindrica de 2.4 litri, capabil sa dezvolte 150 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Cu o asemenea motorizare, viteza maxima pe care o poate atinge noua generatie Hilux ajunge la 170 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 12.8 secunde.

Transmisia puterii in cauza se face fie prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu sase rapoarte, fie prin una automata pentru varianta 4x4.

Nu in ultimul rand, merita mentionat faptul ca noua generatie Hilux dispune de un nou sistem de infotainment de ultima generatie, ce are in centru un ecran multimedia de 7 inci.

La nivel de schimbari, reprezentantii Toyota ne propun pentru modelele noii generatii tehnologii precum Traction Control, Downhill Assist Control, Hill Start Assist Control sau Toyota Safety Sense.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter