Tesla pune la bataie 900.000 $ pentru hackerii care pot 'sparge' noul Model 3

Articol scris de Mihai C, in data de 24 Ianuarie 2019

Noul Tesla Model 3 se lauda cu unele dintre cele mai ingenioase sisteme de siguranta din domeniul auto. Atat de siguri sunt americanii de sistemele lor incat au acceptat sa il inscrie intr-o celebra competitie destinata hackerilor, Pwn2Own.

Tesla va pune la bataie aproape un milion de dolari pentru aceia care vor reusi sa ii sparga diferite componente ale sistemului Gateway, autopilotul sau VCSEC. Cel mai mare premiu va merge la acela care va reusi sa sparga primul unul dintre cele trei sisteme vitale mentionate mai sus.

Gateway este un hub central care controleaza toate datele Tesla, incarcate de companie sau useri. Daca un hacker preia controlul asupra acestui sistem va putea controla o mare parte dintre functiile automobilului. Preluarea controlului asupra autopilotului vine la pachet cu o serie de probleme evidente si foarte serioase, controlul masinii fiind practic la o alta persoana si nu la sofer. Sistemul VCSEC inglobeaza functiile de securitate ale autoturismului, inclusiv alarma.

Premiul al doilea, in valoare de 100.000 de dolari va merge la acel hacker care va reusi sa compromita sistemul de inchidere centralizata al masinii. In mod normal, Model 3 de la Tesla poate fi deschis cu un card unic sau printr-o aplicatie de pe telefonul mobil. De asemeanea, va pleca acasa cu 100.000 de dolari si acea persoana care va reusi sa porneasca masina fara card. Cel mai mic premiu, in valoare de 35.000 de dolari, va merge la hackerul care va reusi sa sparga sistemul de infotainment al masinii.

Fiecare dintre probele celor de la Tesla are un anumit punctaj, iar hackerul care strange cele mai multe puncte va primi si o masina Model 3.

Trebuie sa spunem ca aceasta practica este una obisnuita in lumea auto si a sistemelor de securitate. Prin punerea la dispozitie a ultimelor modele catre hackeri, producatorii reusesc sa descopere care sunt vulnerabilitatile sistemelor pe care le scot pe piata. Astfel, acestea pot fi remediate inainte de a produce prea multe pagube.

Competitia Pwn2Own va avea loc in luna martie, in Vancouver, Canada.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Alcoolul la volan este recunoscut ca fiind responsabil pentru cele mai multe accidente rutiere. Conform unei statistici publicate de Uniunea Europeana, aproape 20% dintre accidentele de masina de pe Batranul...
de - 29 Ianuarie 2019
Pentru pasionatii de automoile, pana si canile din casa sau alte obiecte aparent banale trebuie sa aiba o forma de automobil scump si rar sau sa poarte semnaturi ale brandurilor...
de - 1 August 2018
Categoria noastra de Gadgets se va completa azi cu un dispozitiv pe care multi dintre voi il vor indragi inca de la prima vedere. Am sa incep sa va spun...
de - 26 Februarie 2018
De cate ori nu ni s-a intamplat sa ratacim masina in parcare. Fie ca vorbim despre parcarile foarte mari ale mall-urilor sau supermarket-urilor, fie ca vorbim despre un oras nou...
de - 9 Februarie 2018

Cele mai noi anunturi

6800.00 EUR - 22 Mai 2019
30900.00 EUR - 21 Mai 2019
5499.00 EUR - 21 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare