Studentii romani au inventat sistemul care poate opri masina daca soferul sta pe telefon

Un grup de studenti de la Facultatea de Inginerie din Galati au inventat un sistem care poate revolutiona siguranta in traficul rutier.

Sistemul inventat de romani da un semnal de alarma in momentul in care soferul isi foloseste telefonul mobil in timpul conducerii. Semnalul ar trebui sa il determine pe conducatorul auto sa renunte, insa alarma poate ajunge si la firma pentru care lucreaza conducatorul auto, la politie sau chiar sa trimita semnale catre sistemele masinii.

In acest ultim caz, sistemul ii poate spune masinii sa reduca viteza sau chiar sa opreasca motorul.

Mai multe firme de transport si-au manifestat deja intentia de a folosi acest sistem, care promite sa reduca mult numarul accidentelor. Folosirea telefonului in timpul condusului a devenit in ultimii ani una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Potrivit specialistilor, o simpla notificare pe Facebook implica 14 secunde de neatentie, iar un raspuns pe WhatsApp inseamna 33 de secunde de distragere. Cel mai periculoase sunt transmisiunile live pe retelele sociale, care solicita 24 de secunde doar pentru pornirea lor. Acestui timp i se adauga si momentele cand soferul sta efectiv in live. Amintim ca un astfel de accident, cu urmari deosebit de grave, a avut loc anul trecut in Ungaria. Noua romani din Mures au murit pe o sosea din Ungaria dupa ce microbuzul in care se aflau s-a ciocnit frontal cu un camion. Soferul transmitea live pe Facebook si nu si-a dat seama ca nu este pe autostrada in momentul in care a intrat intr-o depasire sfindand orice regula.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter