Siri, cu noi si la drum

Directorul executiv al Apple, Eddy Cue, a declarat recent ca 12 producatori de masini isi doresc ca soferii sa poata conecta aparatele la consola centrala, astfel incat sa trimita sms-uri, sa vorbeasca la telefon, sa foloseasca harti si sa dea comenzi vocale.

Sa ne asteptam ca Apple este gata sa intre in fiecare masina si ca, astfel, va ajunge liderul pietei? Ei bine, nu e chiar asa! Producatorii auto ravnesc, intr-adevar, la cei 49 de milioane de americani care au un iPhone, dar cei care folosesc un Android sunt mai multi: peste 68 de milioane.

Reticenti, totusi, in a lasa controlul exclusiv in mana soferilor din motive de siguranta, constructorii vor un compromis. Soferii sunt ahtiati dupa muzia, harti, mesaje, dar si retele sociale. Pentru ei, dar si pentru Apple, masina este doar un alt gadget care trebuie sincronizat cu laptop-ul, smarphone-ul sau tableta.

Drept urmare, Cue, un artist renumit si membru in consiliul de administratie Ferrari, va crea un meniu de baza pentru consolele centrale, in care vor regasi navigatia, sms-urile scrise prin comanda vocala si muzica, Dar munca celor de la Apple are destula competitie.

BMW AG ne da deja cateva indicii in acest sens. Pe 5 iunie, compania a declarat ca, in 2014, Siri-de la Apple si Voice-de la Samsung vor putea fi conectate la masina si ca li se vor putea dicta mesaje scrise. Apple va avea partea sa din piata, dar nu va dicta asupra ei, pentru ca BMW va integra si sistemul Android, a declarat purtatorul de cuvant al constructorului german.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter