Land Rover lanseaza propriul smartphone

Land Rover S1

Intr-un efort de a-si extinde prezenta pe piata smartphone-urilor, producatorul de automobile britanic Jaguar Land Rover a anuntat planurile sale in ceea ce priveste vanzarea propriului telefon mobil inteligent. Anuntul facut in urma cu putin timp de britanici se alatura incercarilor anterioare facute de alti producatori auto de lux precum Ferrari, Lamborghini, Aston Martin si Bentley.

Tentativele lor, insa, nu au reusit sa isi gaseasca o piata. In plus, dispozitivele create de ei au fost scumpe, iar specificatiile tehnice nu erau demne de preturile ridicate. Ei bine, acum se pare ca si Land Rover incearca acest lucru, iar daca incercarea lor va fi una de succes, ramane de vazut.

Noi va vom spune doar despre ce este vorba in acest anunt surprinzator, poate, pentru unii. Land Rover, companie detinuta de Tata Motors, si-a unit, asadar fortele cu compania producatoare de electronice de consum Bullitt Group pentru a lansa o linie de telefoane mobile inteligente, deja cunoscutele smartphone-uri. Ei doresc, ca pana la sfarsitul acestui an sa lanseze si o linie de accesorii pentru aceste telefoane mobile.

In comunicatul de presa lansat cu ocazia anuntului facut de Land Rover, Lindsay Weaver, responsabila care se ocupa de obtinerea de licente si branduirea bunurilor Land Rover, a declarat faptul ca aceasta reprezinta o „provocare si o oportinutate fantastica in a duce brandul la un alt nivel”. In scopul producerii acestor telefoane o echipa de ingineri si designeri ai diviziei de operatiuni speciale ai Jaguar Land Rover vor fi desemnati sa lucreze in parteneriat cu Bullitt Group, pentru a livra ulterior si aplicatii personalizate adaptate brandului Land Rover si produselor valoroase ale lor.

Chiar daca Land Rover va credita numele pentru produsul final, compania nu va face totul singura, cei de la Bullitt Group se vor ocupa de asamblarea telefonului. Pana acum nu sunt inca clare care sunt specificatiile smartphone-ului Land Rover, cel mai probabil acesta va rula cu sistemul de operare Google Android.

CEO-ul Bullit Group, Peter Stephens, a declarat in legatura cu acest subiect ca „sunt increzatori ca noua gama de produse va încorpora perfect ceea ce reprezinta Land Rover”. Pe langa asta, el a mai declarat ca scopul acestui parteneriat este de a oferi ceva nou celor care iubesc deja brandul iar pentru ceilalti acest ceas poate reprezenta un mijloc perfect ca sa descopere tot ceea ce inseamna Land Rover si Bullitt Group. In trecut Bullitt Group a construit dispozitive personalizate pentru companii precum Caterpillar, JCB si Ministry of Sound.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp