Jaguar Land Rover lucreaza la urmatoarea generatie a unui display head-up 3D

Cand il vom vedea pe piata? JLR ne promite o noua generatie de display head-up 3D!

Jaguar Land Rover Head-up Display 3D

Producatorul britanic Jaguar Land Rover a confirmat ca lucreaza la un sistem head-up display tri-dimensional, care va "proiecta" virtual informatii complete despre lumea reala.

Aceasta tehnologie inteligenta, parte a noilor generatii de sistem de infotainment, foloseste realitatea augmentata pentru a proiecta imagini chiar pe drumul din fata masinii. De exemplu, avertismentul ca masina a parasit banda de mers poate fi proiectata pe separatoarele de drum, informatiile fiind afisate pe banda de mers care conteaza.

Conform specialistilor de la Jaguar Land Rover (JLR), tehnologia stereoscopica 3D va imbunatati siguranta pe drumurile publice. Producatorul citeaza chiar cateva studii facute in Germania, care arata ca astfel de sisteme ajuta la imbunatatirea timpilor de reactie, in timp ce informatiile afisate pot ajuta la luarea unor decizii mai rapide.

Ei bine, in timp ce soferii ar putea experimenta curand astfel de tehnologii 3D, producatorii anunta ca s-au gandit si la pasageri si acestia s-ar putea bucura, in acelasi timp, de un nou sistem de infotainment 3D. Folosind aproape aceeasi tehnologie, specialistii de la JLR lucreaza acum si la un sistem de cinema 3D.

Dotat cu tehnologie de urmarire a miscarilor capului si a ochilor, acest sistem va urmari pozitia celor implicati pentru a se asigura ca acestia pot vedea oricand imagini tridimensionale. Asta inseamna, in acelasi timp, ca nu va mai fi nevoie de ecrane individuale sau de ochelarii cu care ne-am obisnuit in cinematografe.

Valerian Meijering, unul dintre cercetatorii de la Jaguar Land Rover, a declarat ca acest proiect, dezvoltat in colaborare cu Centre for Advanced Photonics and Electronics (CAPE) de la Universitatea din Cambridge, va ajuta compania sa-si atinga telul, acela de a construi prima masina inteligenta.

"Evolutia in realitatea virtuala si augmentata este extrem de rapida", a spus acesta. "Compania pentru care lucrez a imprumutat cele mai bune tehnologii valabile pe piata si incearca sa dezvolte aplicatii potrivite pentru piata auto. Asta nu ofera doar o mai buna experienta pentru consumatori, dar face parte si din tinta noastra, Destination Zero, aceea de a face circulatia pe drumurile publice mai sigura, mai intuitiva si mai inteligenta pentru toti", a completat cercetatorul JLR.

Am beneficiat de declaratii si din partea profesorului Daping Chu de la Universitatea din Cambridge, care e de parere ca acest proiect este cu mult inaintea tuturor tehnologiilor actuale in acest domeniu.

"Acest program este foarte avansat in lumea realitatii virtuale, am ajuns sa cautam concepte si componente sau moduri in care acestea pot fi conectate, in asa fel incat viitorul masinilor autonome sa nu mai fie atat de departe", sustine acesta.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter