Huawei dezvolta un sistem care alerteaza politia daca te urci baut la volan

Alcool la volan

Alcoolul la volan este recunoscut ca fiind responsabil pentru cele mai multe accidente rutiere. Conform unei statistici publicate de Uniunea Europeana, aproape 20% dintre accidentele de masina de pe Batranul Continent sunt cauzate de consumul de alcool, iar situatia este asemanatoare si in restul lumii. Tocmai aceasta problema incearca sa o rezolve chinezii de la Huawei, care dezvolta un sistem care sa alerteze politia daca un sofer se urca baut la volan.

Recunoscuta pentru productia de smartphone-uri si de retele de comunicatie, Huawei vrea sa intre in forta si pe piata auto. In acest sens dezolta un sistem care sa detecteze daca soferul a consumat bauturi alcoolice. Totul este posibil datorita uneo aplicatii care analizeaza datele transmise de mai multe camere video si senzori montati pe masina. Functiile sistemului nu se opresc aici. El va putea detecta daca un sofer foloseste telefonul in timp ce conduce, ori daca in masina sunt droguri.

Datele primite de sistem sunt analizate de inteligenta artificiala, care va decide ce masuri se impun. In faza initiala, sistemul poate emite un avertisment pentru pasageri sau sa dezactiveze anumite comenzi, iar in cazurile mai grave poate suna la numarul de urgenta 112 pentru a informa politia despre situatie.

La prima vedere poate parea ca va mai dura ani buni pana un astfel de sistem va ajunge pe masinile de serie, insa cei de la Huawei sunt destul de aproape. Recent, chinezii au depus o cerere pentru un patent la Biroul European pentru Patente, in care descrie sistemul. Este prevazut sa apara pe masinile autonome, dar in acest caz nu se explica utilitatea lui (din moment ce masinile se conduc singure) si este posibil sa il vedem mai degraba pe masinile actuale.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter