Renault Twin'Run, urmasul lui R5 Turbo

Conceptul Renault Twin’Run, menit sa fie succesorul spirtual al lui R5 Turbo si Clio V6, a fost dezvaluit in cadrul salonului auto de la Frankfurt. Chiar daca are acelasi aspect haios de masina de oras ca si Twin’Z, lansat in aprilie, Twin’Run isi propune sa fie altceva.

Neavand un set de baterii prietenoase cu mediul, masina este dotata cu un motor V6 de 316 cai putere si o tehnologie sport care deschide drumul urmatoarelor generatii de Twingo RS. Motorul, acelasi ca la Laguna si Espace, trimite puterea catre rotile din spate si este montat pe un sasiu tubular din otel, imprumutat de la modelul de curse Megane Trophy.

Caroseria este din fibra de sticla, greutatea totala fiind de 950 de kilograme. Twin’Run poate accelera astfel mai usor si atinge 100 km/ora in numai 4.5 secunde. Dotarile sunt cele ale masinilor de curse: cutie secventiala cu sase viteze, frane imense si un diferential cu alunecare limitata. Jantele de 18 inch sunt facute din aliaj.

Forma exteriorului sta sub influenta masinilor consacrate de curse, cu desene pregnante, portocalii, de-a lungul plafonului si usilor si gauri de ventilatie mari pe aripi. Farurile LED au o grosime de doar 25 de mm, iar nivelul de luminozitate al lor poate fi controlat de catre sofer.

Interiorul este simplu si doar un panou de plexiglas separa soferul de motorul V6. Scaunele sunt ca cele ale masinilor de curse si au un ham care se prinde in sase puncte.

Axel Breun, seful de design pentru concepte de la Renault, a spus : “Twin’Run este expresia geniului nebun pe care l-a reprezentat Renault de atata timp… este adevaratul mostenitor al masinilor de curse care au avut atat de mult succes”.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter