Spark-Renault SRT_01E, gata sa concureze in Formula E

Renault a lansat la Salonul Auto de la Frankfurt  modelul electric de Formula E, Spark-Renault SRT_01E. Prezentat de catre presedintele FIA, Jean Todt, modelul functioneaza integral in mod electric, are un singur loc si a fost dezvoltat in cooperare cu Renault, Dallara, McLaren si Williams.

Avand un motor electric de 270 de cai putere montat pe un sasiu monococa si pneuri de 18 inch de la Michelin, masina de Formula E va concura in cadrul campionatului de anul viitor. Campionatul este primul dintr-o serie de curse care vor avea loc la nivel mondial, pentru modelele pur electrice.

La acestea vor participa zece echipe si 20 de soferi, fiecare conducand cate doua masini in timpul fiecarei curse de o ora. Masina a fost construita in zece luni, a spus producatorul, sub coordonarea lui Frederic Vasseur.

Luand cuvantul la lansare, Todt a spus: ”Ii felicit pe toti cei care au fost implicati in productia lui SRT_01E – este o realizare fantastica.”

Tehnlogia inovatoare folosita respecta toate standardele de mediu, subliniind potentialul Campionatului de Formula E de a face o revolutie in dezvoltarea de noi sisteme de mobilitate, nu doar pentru lumea auto, ci si pentru uzul cotidian. Acest nou campionat sustine rolul traditional al FIA de a fi un lider in inovatie, tehnologie si performanta in sectorul auto.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter