Dacia Duster Facelift, evolutie la exterior, revolutie la interior!

Dacia, marca low-cost a Renault, a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt noua Dacia Duster.

Potrivit celor de la Dacia, Duster si-a pastrat calitatile care au facut-o celebra: polivalenta in utilizare, posibilitatea de a rula pe drumuri neamenajate in cazul versiunii 4×2 si cea de a aborda drumuri dificile, in cazul celei 4×4. La exterior, diferentele fata de vechiul model nu sunt izbitoare.

Avem o grila noua, faruri schimbate (care includ si luminile de zi), stopurile au fost modificate putin, jante “dark metal”, bare longitudinale noi, si anvelope “Mud and Snow”, asa cum ar trebui sa aiba orice off-roader.

“Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus inca de la inceput pe clientii nostri, pastrand, totodata, proportiile initiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale masinii, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fara a renunta la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster isi reafirma caracterul puternic, dar pastreaza genele initiale.”, a declarat David Durand, directorul de design de la Dacia.

Insa marile schimbari sunt la interior… Plansa de bord a fost schimbata, tapiseriile sunt noi(patru la numar), scaunele sunt mai confortabile si totul intareste aspiratia modelului Duster de a face parte din universul modelelor 4×4. La capitolul confort, gasim si sistemul Media NAV, un sistem multimedia complet, cu Bluetooth si navigatie incorporate, sau sistemul Dacia Plug & Radio, care include Radio, CD cu MP3 si mufe USB si Jack.

Noua Dacia Duster propune si sisteme utile, cum ar fi asistenta la parcarea cu spatele, regulator/limitator de viteza, indicator al temperaturii exterioare si inchiderea centralizata a usilor la plecarea de pe loc. Insa cea mai mare imbunatatire este mutarea butoanelor de comanda a geamurilor electrice de pe bord, pe panourile usilor. Modelele sunt echipate cu ASR-ESP, ABS si sistem de asistenta la franare, AFU, dar si airbag-uri frontale si laterale, cap-torace.

O alta noutate o gasim sub capota. Motorul de 1,2 litri TCe si 125 de cai putere. Producatorul se lauda ca ofera 90% din cuplul maxim inca de la 1.500 de turatii pe minut si ca are un consum mixt de 6,0 l/100km. El este ajutat de o cutie manuala cu 6 trepte. Mai pot fi comandate motorul de 1,6 litri pe benzina sau doua propulsoare diesel de 1,5 litri, de 90 sau 110 cai putere.

Pentru cei atenti la consum, a fost introdusa si functia Eco Mode, cu un indicator de schimbare a vitezelor. Acesta arata momentul propice pentru trecerea intr-o alta treapta de viteza pentru un consum eficient. In plus, cei de la Dacia se lauda ca au insonorizat mai bine masina, asa ca zgomotul din interior a fost redus. Masina va avea preturi similare cu cele ale vechiului model si va avea garantie 3 ani sau 100.000 de kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter