Toamna aceasta ne va aduce un nou concept electric Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz Generation EQ Concept

Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut aducea in prim plan in cadrul standului celor de la Mercedes-Benz lansarea conceptului Generation EQ, ceea ce se traducea printr-un sub-brand electric care avea sa ne aduca zece noi modele electrice pana in 2025. De asemenea, tot cu aceasta ocazie s-a vorbit si despre proiectul primului SUV electric din gama producatorului german.

Pana la acesta insa, aflam acum ca cei de la Mercedes-Benz lucreaza intens pentru un alt proiect, tot din aceasta sfera electrica care se pare ca ii cuprinde din ce in ce mai mult pe mai toti producatorii auto importanti. Conform surselor unor publicatii de specialitate, cei de la Mercedes si-au programat pentru luna septembrie a anului in curs lansarea conceptului electric al unui hatchback. Acesta ar urma sa fie lansat in versiune de serie in 2020, cel mai probabil.

Din informatiile pe care le avem pana in momentul de fata, noul concept electric al celor de la Mercedes a fost programat sa isi faca debutul in aceasta toamna, pe scena Salonului Auto de la Frankfurt. Asa cum probabil va imaginati deja, conceptul ar urma sa imprumute o serie importanta de elemente pe care le-am regasit in urma cu un an pe conceptul Generation EQ. De asemenea, si liniile de design ale acestuia le vom vedea pe acest nou hatchback electric la care lucreaza nemtii in momentul de fata.

Conform surselor care au aparut pana in prezent, conceptul celor de la Mercedes-Benz se va numi EQ A si va reprezenta modelul de temelie al gamei electrice a constructorului german. Misiunea lui EQ A nu va fi una deloc usoara, avand rivali importanti in acest segment la care se lucreaza intens in ultimii ani. Cel mai important adversar pe care il va avea EQ A pare in acest moment a fi BMW i3, insa nu este singurul. Sa ne aducem aminte ca tot pe scena Salonului Auto de la Paris am vazut in toamna trecuta si conceptul Volkswagen ID, un model care s-a bucurat de reactii extrem de pozitive.

Din punct de vedere tehnic, viitorul Mercedes EQ A ar urma sa fie echipat cu o singura unitate de motorizare electrica pozitionata in partea frontala. Aceasta decizie ar fi bazata si pe motive financiare, pretul final al modelului trebuind sa fie in jurul sumei de 40.000 de euro. Insa nu este data uitarii nici o varianta de performanta, care ar presupune echiparea modelului cu un propulsor suplimentar pe puntea spate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter