Se pregateste oare lansarea versiunii complet electrice a BMW Seria 3 la Frankfurt?

In acest moment, cel mai apropiat model din Seria 3 de o masina complet electrica este versiunea plug-in hibrid 330e. Iata de ce tindem sa credem zvonurile care vorbesc despre faptul ca acest sedan premium va renunta complet la motorul cu combustie interna chiar din luna septembrie, de la Frankfurt Motor Show.

Presa sportiva germana titreaza ca noua masina electrica BMW Seria 3 va debuta la Frankfurt Motor Show si va avea o autonomie de aproximativ 400 de km, indeajuns pentru a intra in competitie cu Tesla Model 3.

Nu uitati, insa, ca autonomia de care vorbesc jurnalistii germani este, cel mai probabil, bazata pe Noul Ciclu European de Condus (NEDC), asa ca ar trebui sa va asteptati sa fie mai scazuta in realitate. Vom afla mai multe despre subiect atunci cand va iesi pe piata si un rezultat al testelor EPA.

Din pacate, aceasta este singura informatie pe care o avem in acest moment, chiar daca vine cumva ca o surpriza. De ce? Pentru ca noua generatie din Seria 3 a fost anuntata pentru anul 2018, asa ca de ce ar lansa producatorul german o varianta electrica bazata pe un model care nu a aparut inca pe piata?

Singura explicatie logica la care ne-am putut gandi este ca aceasta masina va fi una concept si nu un model de productie.

In acest fel, pe langa faptul ca ar fi o avanpremiera a modelelor electrice din Seria 3, conceptul va servi efectiv si ideii de reclama pentru toata familia conventionala a seriei.

Se pare ca aceasta este directia pe care o urmeaza, in acest moment, industria auto: intai o masina concept si, dupa o vreme, isi face debutul si modelul de serie.

Singura masina electrica BMW vanduta in prezent este i3, model care va fi urmat, in 2020, de deja confirmatul X3 si, un an mai tarziu, de versiunea de top iNext.

Daca BMW va lansa cu adevarat un Seria 3 electric la Frankfurt, ne asteptam ca producatorul bavarez sa vina, doar pentru a ne tine in suspans, cu ceva aluzii in lunile urmatoare. Deocamdata, oficialii BMW au refuzat orice fel de comentariu.

Un alt zvon important este ca planurile BMW de "electrificare" a masinilor produse ia in calcul si succesorul GT din Seria 3, care va fi promovat in Seria 4 si va deveni o masina complet electrica. Sa fie oare o legatura intre toate aceste zvonuri?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: handelsblatt.com

Newsletter