Alpina prezinta noile modele D3 Bi-Turbo sedan si estate

Alpina se face remarcat la Motor Show-ul de la Frankfurt odata cu dezvaluirea noilor modele D3 Bi-Turbo sedan si estate.

Modelul D3 Bi-Turbo ce se bazeaza pe BMW Seria 3 primeste acelasi propulsor dublu turbo-alimentat de 3 litri si 6 cilindri in linie, ca si modelele XD3 si D5, cu o putere de 345 de cai si un cuplu de 516 lb ft.

Este prima data cand Alpina foloseste un propulsor diesel cu 6 cilindri pe modelul D3; predecesorul modelului D3 a folosit un motor cu 4 cilindri in anul 2005 si a inregistrat cele mai mari vanzari vazute de Alpina. Au fost vandute mai mult de 2000 de unitati in total. Ingaduitorul motor EU6 inregistreaza un consum de 53.3 de mile/galon si emana in medie 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Unitatea accelereaza de la 0-100 km/h in doar 4.6 secunde, iar viteza maxima este de 173 de mile pe ora. Alpina ofera modelul D3 Bi-Turbo atat in varianta sedan, cat si in cea estate (Touring) si transmisie spate standard pentru variantele cu volanul pe dreapta. Modelele cu volanul pe partea stanga beneficiaza de sistemul de tractiune integrala.

D3-ul este remarcat printr-o serie de schimbari estetice subtile fata de modelul Seria 3 pe care este bazat, inclusiv un bodykit si jantele standard de 19 inch din aliaj; vor fi disponibile si jante de 20 inch. Noul D3 este programat sa ajunga in Marea Britanie la inceputul urmatorului an, desi pretul nu a fost dezvaluit.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter