Volkswagen prezinta noul T-Roc Cabriolet

Volkswagen prezinta noul T-Roc Cabriolet

Au trecut doi ani de la prezentarea noului T-Roc si iata ca Volkswagen prezinta acum T-Roc Cabriolet, adica versiunea cu plafon soft-top a SUV-ului compact.

La mijlocul acestei saptamani, oficialii producatorului german au publicat primele imagini si informatii cu privire la noul T-Roc Cabriolet, un model care se anunta inca de la bun inceput a fi extrem de interesant.

Noul model va fi prezentat la inceputul acestei toamne, chiar in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2019, eveniment ce isi va deschide portile incepand cu data de 22 septembrie. Totusi, lansarea oficiala va fi organizata abia in primavara anului viitor!

Asa cum stiti deja, nu este pentru prima data cand cei de la Volkswagen lanseaza o astfel de versiune pentru modelele din gama sa. Spre exemplu, modele precum Beetle sau Golf au primit, de asemenea, versiune cu plafon soft-top in anii ce au trecut.

Conform primelor informatii pe care le-am primit de la oficialii producatorului german, actionarea plafonului va avea nevoie de doar 9 secunde. Totodata, mai stim deja ca plafonul va putea fi inchis sau deschis la viteze de pana la 30 km/h. Haideti acum sa aruncam o privire asupra detaliilor tehnice!

Noul T-Roc Cabriolet va dispune de doua versiuni de motorizare pe benzina. In primul rand, avem o unitate de motorizare cu o capacitate de 1.0 litri, capabila sa dezvolte 115 cai putere. Totodata, pentru cei care isi doresc ceva mai puternic, germanii de la Volkswagen propun si un propulsor cu o capacitate de 1.5 litri, capabil sa genereze nu mai putin de 150 de cai putere.

Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte, oferita in standard. Insa, cei care isi doresc ceva mai mult pot opta si pentru o cutie automata cu sapte rapoarte si cu dublu ambreiaj.

Clientii vor avea la dispozitie doua echipare dintre care vor putea alege atunci cand isi vor achizitiona noul T-Roc Cabriolet, si anume Style, respectiv R-Line.

Bineinteles, versiunea R-Line vine la pachet cu un caracter ceva mai sportiv al bolidului! Noile modele beneficiaza de noua generatie a sistemului de infotainment MIB3, informatiile urmand sa fie afisate prin intermediul unui ecran cu dimensiuni de 8 inci. De asemenea, T-Roc Cabriolet se poate lauda si cu un asa zis “cockpit digital”, dispunand de un ecran central de 11.7 inci si de Active Info Display.

VIDEOCLIPUL ZILEI