Porsche prezinta in premiera mondiala noul Taycan Turbo S! Ce pret are modelul electric?

Porsche a publicat astazi primele fotografii si informatii cu privire la noul Taycan, primul model electric de serie din gama producatorului german.

2020 Porsche Taycan Turbo S

Porsche a prezentat oficial prima sa masina sport full-electric printr-o premiera mondiala de zile mari, organizata in acelasi timp pe trei continente. Oliver Blume, presedintele Comitetului Executiv al celor de la Porsche, a transmis cu aceasta ocazie ca Taycan “leaga mostenirea noastra de viitor, acesta ducand mai departe povestea de succes a marcii”.

Noul Taycan ne este descris de oficialii Porsche drept o limuzina sport in patru usi, care ofera conectivitate si performante tipice Porsche pentru o utilizare zilnica si care stabileste noi standarde in domeniul sustenabilitatii si al digitalizarii.

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa spunem ca noile modele Porsche Taycan Turbo S si Taycan Turbo sunt echipate cu doua unitati de motorizare electrice extrem de eficiente, unul fiind amplasat pe puntea fata si unul pe puntea din spate. Asadar, vorbim despre doua versiuni care beneficiaza de tractiune integrala.

Porsche Taycan Turbo S poate genera un boost de putere de pana la 761 de cai prin intermediul Launch Control, in timp ce versiunea Turbo poate dezvolta o putere de 680 de cai gratie aceleiasi functii.

In aceste conditii, Taycan Turbo S poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 2.8 secunde, in timp ce Taycan Turbo poate reusi acelasi sprint intr-un timp de 3.2 secunde. Viteza maxima a ambelor modele este de 260 km/h. De asemenea, trebuie sa mai spunem ca versiunea Turbo S beneficiaza de o autonomie de pana la 412 kilometri, in timp ce versiunea Turbo va avea o autonomie de pana la 450 de kilometri, masurati conform testelor WLTP.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, putem spune ca cei de la Porsche au adoptat un design curat si purist pentru Taycan, ADN-ul inconfundabil al marcii fiind pastrat insa.

Trebuie sa recunoastem ca noile modele arata extrem de bine, silueta lor fiind pusa in valoare de linia sportiva a acoperisului a carui panta accelereaza spre partea din spate. Porsche Taycan se mai poate lauda si cu o valoare a coeficientului aerodinamic C de 0,22, ceea ce inseamna ca vorbim despre o autonomie mai mare si despre un consum mai redus de energie.

Mergem mai departe catre habitaclu, acolo unde cockpit-ul gandit de cei de la Porsche vine cu o arhitectura complet schimbata fata de ceea ce stiam noi pana in prezent.

Specialistii din cadrul Porsche au pus accentul fara doar si poate pe sofer atunci cand au gandit noul Taycan, iar acest lucru se observa imediat! Toate interfetele pentru utilizator au fost complet reconcepute pentru Taycan, un display central de 10.9 inci si un display pentru pasageri opțional fiind combinate pentru a forma o banda de sticla integrata, cu un aspect de panou negru.

Noile modele Porsche Taycan sunt acum disponibile pentru comanda si in tara noastra. Cei care isi doresc un model Porsche Taycan Turbo trebuie sa se astepte la un pret de pornire de 157.318 euro, in timp ce cei care au pus ochii pe versiunea de top Taycan Turbo S trebuie sa stie ca vor avea de platit cel putin 190.860 de euro, cu toate taxele incluse.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter