Frankfurt 2019: Opel anunta o versiune pentru raliuri a electricului Corsa-e

Opel anunta ca hatchback-ul electric Corsa-e va primi in 2020 o versiune de raliuri care urmeaza sa participe in propria competitie in cadrul unui nou campionat german.

2020 Opel Corsa-e Rally

Germanii de la Opel au publicat la sfarsitul saptamanii trecute o imagine teaser cu un nou model care ar fi urmat sa fie lansat in perioada urmatoare. La numai cateva ore distanta, oficialii producatorului german au hotarat sa nu ne mai tina chiar atat de tare in suspans si ne-au oferit cateva detalii suplimentare.

Astfel, am aflat ca este vorba despre o versiune de raliuri care va avea la baza hatchback-ul electric Corsa-e. Noul model urmeaza sa fie prezentat peste numai cateva zile, in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt!

Versiunea de raliuri care va avea la baza hatchback-ul electric Corsa-e va participa in noua competitie de raliuri Opel e-Rally Cup, competitie care va fi organizata in colaborare cu cei de la ADAC.

Conform informatiilor pe care le stim pana la ora actuala, etapele de raliu se vor desfasura in cea mai mare parte ca etape suport pentru Campionatul German de Raliuri. Astfel, stim deja ca primele etape au fost programate pentru vara anului viitor!

Bineinteles, aceasta versiune de raliuri despre care vorbim astazi va imprumuta platforma tehnica a modelului de serie Corsa-e. In aceste conditii, din punct de vedere tehnic putem vorbi despre aceeasi unitate de motorizare electrica, capabila sa dezvolte 136 de cai putere si un cuplu maxim de 260 Nm.

De asemenea, acumulatorul are aceeasi capacitate de 50 kWh. Asa cum probabil ca stiti deja, in cazul versiunii de serie puteam vorbi despre o autonomie de 330 de kilometri intre incarcari, ceea ce nu este deloc rau. Totusi, cei de la Opel nu au oferit inca informatii suplimentare despre autonomia acestui model dedicat competitiilor!

Competitia mentionata in randurile anterioare, Opel e-Rally Cup, are rolul de a inlocui competitia Opel Adam R2, in care constructorul german furniza modelul de raliuri cu acelasi nume.

Primul sezon al noii competitii ne propune la start nu mai putin de 15 unitati de raliuri, in timp ce cei de la Opel sustin ca pretul va fi “semnificativ mai mic de 50.000 de euro”. Pana la acest moment nu avem informatii cu privire la numele pe care il vor folosi cei de la Opel pentru aceasta versiune a lui Corsa-e dedicata raliurilor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter