Mercedes-Benz EQV: primul monovolum premium complet electric se pregateste de debutul oficial

Viitorul suna mai bine cu noul Mercedes-Benz EQV!

2020 Mercedes-Benz EQV

La editia de anul acest Geneva Motor Show, in luna martie, Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQV, in acel moment sub forma unui prototip pregatit pentru productia de serie, masina care a ajuns pe linia de montaj sub numele simplu EQV.

Gigantul german descrie cel mai nou membru al familiei EQ ca fiind "primul MPV premium complet electric" si promite ca masina va fi nu doar una complet ecologica dar va beneficia si de "o tinuta de drum impresionanta".

Asa cum ne asteptam, vehiculul electric de pasageri va sarbatori prima aparitie publica in perioada 12 - 22 septembrie, la editia de anul acesta Frankfurt Motor Show.

Din punct de vedere vizual, noul EQV este practic identic cu conceptul prezentat in martie. Asta e o veste buna, de vreme ce versiunea de atunci are un design interesant si foarte bine elechilibrat, care aminteste de radacinile Mercedes-Benz si incorporeaza multe elemente moderne, printre care farurile de ultima generatie cu lumini de intalnire LED integrate.

Acelasi lucru se intampla si in cabina, acesta fiind preluat integral de la conceptul EQV prezentat la Geneva. In mod interesant, nu avem un buton start-stop ci o cheie traditionala, lucru oarecum surprinzator avand in vedere ca e vorba despre un vehicul complet electric. In functie de configurarea scaunelor, in cabina pot avea loc sapte sau opt pasageri.

De propulsie se ocupa un sistem electric montat pe axul frontal, zona de incarcare fiind montata pe bara frontala. Sistemul ajunge la 204 cai putere (150 de kw) iar Mercedes-Benz promite o autonomie de nu mai putin de 400 de km.

Puterea este asigurata de un pachet de baterii litiu-ion de 90 kWh, amplasat sub podeaua modelului. In plus, un sistem de incarcare inteligent aflat la bord, cu racire pe apa si capacitate de 11 kW, permite si incarcarea acasa sau in statiile publice.

Mai mult, exact ca pe conceptul EQV, versiunea de serie a masinii este echipata cu cea mai noua platforma de entertainment MBUX a producatorului german, dotata cu o singura tableta pe bord, care inlocuieste ecranele de 12,3 inch intalnite pe alte produse noi Mercedes-Benz. Sistemul suporta controlul vocal si permite soferului sa preseteze, prin intermediul unei aplicatii pentru telefonul mobil, temperatura de la interior.

Nu avem, deocamdata, nici o declaratie oficiala despre pretul acestui nou vehicul electric sau despre disponibilitatea sa, dar ramaneti pe cars.ro pentru noi informatii.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter