Frankfurt 2019: Lamborghini lanseaza Sian, primul sau model hibrid!

Lamborghini se pregateste de lansarea oficiala a primului sau model electrificat: Sian

Lamborghini Sian

Acum cateva zile ne uitam la cateva fotografii ale primului model de serie electrificat Lamborghini. Ei bine, noul Lamborghini Sian tocmai ce si-a facut debutul online si suntem de-a dreptul impresionati de designul sau spectaculos si de performantele sale. Oficial, cu masina ne intalnim la Frankfurt Motor Show, saptamana viitoare si, credeti-ne, de-abia asteptam sa o vedem "in carne si oase".

Supermasina are la baza acelasi motor V12 aspirat natural de 6,5 litri intalnit si pe SVJ. In configuratia actuala, insa, acesta este acompaniat de un sistem mild-hybrid de 48 de volti, care contribuie la putere finala de 819 cai cu nu mai putin de 34 de caluti. Asta inseamna ca avem de-a face cu cel mai puternic Lamborghini de serie vreodata, depasind cei 770 de cai ai lui SVJ.

Puterea este transmisa catre roti prin intermediul unei cutii de viteze automate, in sapte trepte, dotata si cu un sistem adaptiv de schimbare a treptelor in functie de modul de condus. Aceasta este completata de un sistem de tractiune integrala controlat electronic si de un diferential mecanic cu autoblocare pe partea din spate.

Chiar daca avem de-a face cu mai multa putere decat pe SVJ, timpul de acceleratie de la 0 la 100 de km/h este absolut identic, de 2,8 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 350 de km/h, mult mai putin decat cel mai recent Bugatti Chiron Sport (490 de km/h), dar totusi o viteza destul de mare. Modelul este putin mai rapid decat SVJ la capitolul acceleratie de la 30 la 60 km/h si de la 70 la 120 km/h, cu 0,2 si, respectiv, 1,2 secunde.

"Cel mai rapid model Lamborghini trebuie sa fie un adevarat festival vizual si simfonic, usor de remarcat si de cei pe langa care va trece dar si de cei aflati la volan", a declarat Mitja Borkert, seful departamentului de design Lamborghini. "Poate ca ne-am inspirat de la modelul Countach, dar Sián reprezinta viitorul, nu e deloc o retrospectiva", a completat oficialul marcii italiene.

In cazul in care va intrebati ce reprezinta sigla "63" de pe partea din spate, aceasta indica pur si simplu numarul de exemplare pe care il va construi Lamborghini.

Asta inseamna ca vor exista doar 63 de clienti norocosi care vor putea achizitiona aceasta masina, care pleaca de la 3,6 milioane de dolari si poate fi personalizata prin intermediul programului optional al producatorului. De fapt, toate cele 63 de exemplare au fost deja vandute. Ghinion, nu?...

Design Exterior

La capitolul design, noul Sian imprumuta multe elemente de la Terzo Millennio. Chiar daca nu e la fel de dramatic in comparatie cu conceptul prezentat acum ceva timp, cel mai recent model produs la Sant’Agata Bolognese intoarce capetele din cauza liniilor sale agresive si unghiulare, dar si a proportiilor, demne de o supermasina. Pe partea din spate ne-au impresionat cele sase stopuri LED hexagonale, care corespund ca forma iesirilor sistemului de esapament.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter