Frankfurt 2019: Noul model de serie Honda E va ajunge la 152 cp si o autonomie de peste 220 de km!

Honda E impresioneaza: 152 de cai putere si o autonomie de peste 220 de km!

Dupa ce ne-a oferit cateva imagini ale prototipului aproape de versiunea finala si o demonstratie la Goodwood Festival of Speed, Honda inca ne mai pregateste pentru ceea ce va fi varianta finala de serie a masinii.

Ei bine, asteptarea a ajuns la sfarsit, producatorul japonez prezentand oficial versiunea electrica pe care o vom putea achizitiona din reprezentante curand. Cel putin in Europa.

Noul E va juca un rol extrem de important in planurile de electrificare ale oficialilor de la Honda, care au decis ca toate vanzarile din 2025 sa fie complet electrice.

Micutul si dragutul model electric s-a schimbat destul de mult in tranzitia de la concept la versiunea de serie si, probabil, vestea cea mai buna este ca varianta finala pastreaza camerele care inlocuiesc oglinzile laterale, imaginile fiind proiectate pe doua ecrane de 6 inch din cabina.

Exista, insa, si alte vesti imbucuratoare. Cu un echilibru perfect al greutatii de 50:50 si tractiune pe spate, noul Honda E se va descurca de minune in traficul urban. Motorul electric al masinii, pozitionat pe axul din spate, poate fi comandat in doua variante de putere, 136 si 154 de cai, ambele cu un cuplu-forta maxim de 315 Nm.

Producatorul sustine ca aceste cifre sunt suficiente pentru ca micutul model de oras sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in aproximativ opt secunde.

Cel mai important lucru, insa, la aceasta masina electrica urbana este faptul ca noul model in patru usi ajunge, datorita pachetului de baterii de 35,5 kWh, la o autonomie de peste 220 de km la o singura incarcare. In plus, functia de incarcare rapida permite bateriilor sa se ajunga la o capacitate de 80% in aproximativ 30 de minute si ofera o autonomie de aproximativ 177 de km.

La capitolul conectivitate, noul Honda E vine cu o interfata inteligenta si o configuratie formata din doua ecrane tactile de 12,3 inch. Ceea ce iese in evidenta este aplicatia Honda Personal Assistant, care foloseste "un nivel de intelegere contextuala unic pentru a ajunge la un dialog cat mai natural si a oferi acces la o multitudine de servicii online". E de ajuns sa spuneti "OK Honda" si sa va luati la intrebari masina...

Honda a deschis deja rezervarile prioritare pentru clientii din Marea Britanie, Germania, Franta si Norvegia. Nu stim, deocamdata, nimic despre preturi sau disponibilitate dar, daca veniti la Frankfurt saptamana viitoare, veti putea afla mai multe chiar de la producatorul japonez.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Honda

Newsletter