Salon Auto Frankfurt 2019: Ford prezinta noul Puma Titanium X

Asa arata cel mai nou Ford fabricat in Romania: Puma Titanium X!

2020 Ford Puma Titanium X

Modelul Skoda Kamiq Monte Carlo nu va fi, pana la urma, cel mai mic crossover pe care il vom vedea in Frankfurt, pentru ca Ford si-a anuntat prezenta cu noua varianta Puma Titanium X.

Completand oarecum modelul sport ST-Line X, prezentat la inceputul acestui an, aceasta noua versiune va fi echipata standard cu o gramada de solutii de cea mai noua generatie, printre care si jantele de 18 inch cu 10  spite finisate intr-o nuanta gri Pearl.

Masina este prezentata ca fiind primul model Ford care va beneficia de huse pentru scaune care pot fi scoase si spalate, dar si ca primul din acest segment prevazut cu masaj lombar pe aceleasi scaune. In plus, producatorul american ofera incarcare wireless in masina, portbagaj actionat electric, cu senzori, si un sistem de sunet Bang&Olufsen de 575W cu nu mai putin de 10 incinte.

Pentru a-l diferentia de alte versiuni Puma, Ford a echipat modelul si cu cateva accente exterioare negre lucioase sau elemente cromate, usor de observat in special pe grila frontala sau pe ramele luminilor de ceata. Aceeasi tema a fost folosita si pe pragurile laterale, asa ca imaginea noului crossover este cu atat mai interesanta.

Pe partea din spate, difuzorul si placa de protectie au finisaje de o nuanta gri metalica. Toate aceste modificari exterioare sunt completate de capacele oglinzilor laterale vopsite in aceeasi nuanta cu cea a caroseriei, pe care vom gasi si lumini ce se vor aprinde in momentul in care sunt deschise portierele.

La interior, noul Puma Titanium X se diferentiaza vizual de alte versiuni prin intermediul volanului imbracat in piele si a elementelor produse dintr-un material care imita lemnul de pe instrumentarul de bord sau consola centrala. O alta schimbare usor de observat se refera la interiorul portierelor, pe care Ford a aplicat inserturi din material textil care schimba cumva in bine imaginea interiorului.

De putere se ocupa un propulsor turbo de 1,0 litru, care poate ajunge la 123 sau la 153 de cai si poate fi completat, pentru reducerea consumului si a emisiilor de CO2, cu un sistem mediu hibrid. Motorul EcoBoost in trei cilindri lucreaza, in aceasta configuratie, cu un starter / generator (BISG) integrat de 11,5 kW, cu transmisie pe curea, care aduna toata energia franelor sau a acceleratiei si o inmagazineaza intr-un pachet de baterii litiu-ion. In plus, acest sistem BISG se poate transforma intr-un motor care poate ajuta la marirea puterii masinii sau la actionarea sistemelor electrice.

La capitolul siguranta, noul Titanium X beneficiaza de tot ce e nou pe piata, de la asistentul pentru pastrarea benzii de mers, cu detector de evenimente, pana la asistentul pre-coliziune cu sistem de detectare a pietonilor. Nu lipsesc, binenteles, sistemul adaptiv de control al vitezei (cu stop & go), sistemul de pastrare a centrului benzii de mers si cel de recunoastere a limitelor de viteza.

Foarte important e sa nu uitam ca noul Ford Puma Titanium X este construit in Romania si va fi prezent, asa cum va spuneam, de saptamana viitoare, la Frankfurt Motor Show, in Germania.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter