Salon Auto Frankfurt 2019: Alpina prezinta noul B3 Touring

Salon Auto Frankfurt 2019: Alpina prezinta noul B3 Touring

Editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt ne aduce si noul B3 Touring al celor de la Alpina, o noua premiera extrem de interesanta a constructorului german!

Sfarsitul lunii august ne aducea din partea reprezentantilor Alpina o prima fotografie teaser care anunta o noua prezentare in gama. Mai exact, era vorba despre noul B3 Touring, un model care se anunta extrem de interesant pentru fanii producatorului german. Ei bine, bolidul a fost prezentat acum in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, oficialii Alpina publicand si o serie de fotografii si mai multe detalii de ordin tehnic!

Noul Alpina B3 Touring are la baza modelul BMW Seria 3 Touring de generatie actuala, acesta fiind echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 3.0 litri si cu sase cilindri. Specialistii din cadrul Alpina sustin ca au modificat turbinele, au instalat o noua unitate de control si un sistem de racire imbunatatit.

In aceste conditii, unitatea de propulsie despre care vorbeam mai devreme este capabila sa genereze nu mai putin de 462 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. De asemenea, cei de la Alpina au mai gandit si un software nou pentru transmisia automata cu opt rapoarte de care beneficiaza acest model. Bineinteles, nici sistemul de tractiune integrala nu lipseste!

Din punct de vedere al cifrelor de performanta, trebuie sa stiti ca cei de la Alpina nu ne-au oferit chiar toate detaliile pe care voiam noi sa le cunoastem. Spre exemplu, nu avem niciun fel de informatii cu privire la timpul de care va avea nevoie modelulor celor de la Alpina pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. In schimb, stim ca Alpina B3 Touring va putea ajunge la o viteza maxima de peste 300 km/h, ceea ce nu este deloc rau!

De asemenea, tot din punct de vedere tehnic, mai trebuie sa stiti ca cei de la Alpina au optat pentru o suspensie ceva mai rigida pentru a ii aduce acestui B3 Touring un comportament dinamic imbunatatit. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa uitam sa va spunem ca germanii de la Alpina au echipat acest model si cu un sistem de franare ceva mai generos.

Conform primelor informatii pe care ni le-au oferit oficialii Alpina, lista de comenzi pentru noul B3 Touring se va deschide in prima parte a anului urmator. De asemenea, primele livrari vor incepe in a doua jumatate a lui 2020!

VIDEOCLIPUL ZILEI