2020-01-23 Noul model hibrid Lamborghini va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt 2019

Noul model hibrid Lamborghini va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt 2019

Lamborghini Terzo Millennio

Conform celor mai recente informatii, mult-asteptatul model hibrid al celor de la Lamborghini va debuta la editia de anul acesta Salonul Auto de la Frankfurt 2019. Deocamdata, codul modelului este LB48H, dar ne asteptam ca un nume ceva mai "potrivit" sa iasa din ideile specialistilor de la Lamborghini.

Nu uitati ca noul LB48H este inspirat stilistic din conceptul Terzo Millennio. Un motor electric va pune in miscare rotile frontale, in timp ce "batranul" V12 de 6,5 litri se va ocupa de axul spate. Conform zvonurilor, puterea combinata a acestui nou model este de 838 de cai.

Lamborghini va construi doar 63 de unitati ale lui LB48H, masina fiind o legatura cu momentele de inceput ale companiei, mai exact cu anul 1963. Exista cumparatori deja pentru toate cele 63 de exemplare asa ca, daca aveati planuri, e prea tarziu.

Conform celor mai recente informatii din piata, aceasta hipermasina in editie limitata costa nu mai putin de 2,5 milioane de euro.

Propulsia hibrida va fi importata si pe modelele viitoare Aventador, dar asteptarea pentru noua generatie a acestei supermasini va depasi termenul limita original, adica 2020.

"Poate ca va dura mai mult decat ne doream, in special datorita faptului ca actuala generatie Aventador este inca un mare succes si nu are nevoie de vreo schimbare", a declarat recent seful Departamentului comercial Lamborghini, Federico Foschini.

"Pentru a va da doar un exemplu, versiunea SVJ a modelului a fost vanduta in avans inca din primele 3-4 saptamani de la lansare", a completat oficialul italian.

Singurul dezavantaj al propulsiei hibride este ca toate componentele electrice adauga aproximativ 200 de kg greutatii masinii. De aceea, Lamborghini intentioneaza sa foloseasca din belsug fibra de carbon, dar succesorul actualului Aventador va fi putin mai voluminos.

Acelasi Foschini a mai declarat ca Lamborghini va debuta si cu un alt model nou la Frankfurt Motor Show 2019, debut pe care il prezinta ca fiind o "surpriza". Daca ne intrebati pe noi, cel mai posibil candidat este o versiune plug-in hybrid a lui Urus.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter