Kia anunta ca noul Xceed va fi lansat in septembrie, la Frankfurt

Kia anunta ca noul Xceed va fi lansat in septembrie, la Frakfurt

Salonul Auto de la Geneva din acest an ne-a adus si cateva declaratii interesante din partea celor de la Kia cu privire la planurile lor de viitor. Cea mai importanta noutate din planurile de viitor ale celor de la Kia este reprezentata, bineinteles, de noul SUV Xceed.

Conform ultimelor informatii oferite in urma cu cateva zile de oficialii producatorului, noul Xceed urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an, mai exact in luna septembrie. De asemenea, se pare ca evenimentul de lansare va fi organizat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2019. Totodata, cei de la Kia nu exclud nici posibilitatea ca Xceed sa isi faca debutul ceva mai devreme, intr-un eveniment organizat special pentruel!

O alta informatie interesanta pe care am aflat-o la Geneva de la oficialii celor de la Kia face referire la faptul ca SUV-ul va beneficia si de o versiune plug-in hybrid. Conform primelor detalii oferite in acest sens, sistemul va fi disponibil incepand cu luna noiembrie a acestui an si pe versiunea break a lui Ceed, pe care o stim cu totii sub denumirea Ceed Sports Wagon. Asadar, se pare ca planurile celor de la Kia pentru finalul acestui an sunt destul de interesante, fiindu-ne pregatite o serie de surprize interesante!

Primele declaratii pe aceasta tema au fost oferite la Geneva chiar de Emilio Herrera, CEO-ul Kia. Herrera si-a inceput discursul prin a spune ca producatorul pe care il reprezinta isi propune sa introduca electrificarea in familia Ceed. In acest sens, “in luna noiembrie va incepe productia in Europa pentru versiunea plug-in hybrid a lui Ceed Sports Wagon, urmand sa avem o versiune plug-in hybrid si pentru SUV-ul care va fi lansat in septembrie la Frankfurt”.

Din pacate, oficialii Kia nu au oferit pana acum niciun fel de informatii cu privire la acest sistem plug-in hybrid despre care am pomenit in randurile anterioare! Totusi, mai multe zvonuri care circula deja in presa din domeniul auto indica faptul ca ar putea fi vorba despre aceeasi versiune disponibila si pe Niro PHEV.

Asta ar insemna ca vom vorbi despre un sistem format dintr-o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 1.6 litri, careia i s-ar alatura un motor electric de 59 kW, adica echivalentul a 80 de cai putere. In aceste conditii, am vorbi despre un sistem capabil sa dezvolte in total 141 de cai putere.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter

Whatsapp