BMW aduce la Frankfurt un X6 Vantablack, acoperit cu cea mai neagra vopsea din lume

Culoarea neagra, este fara doar si poate, una dintre cele mai populare culori atunci cand vine vorba de domeniul auto, nu putini soferi fiind cei care isi doresc sa conduca o masina cat mai inchisa la culoare.

2019 BMW X6 Vantablack

Ei bine, ce spuneti daca acum am vorbi despre cea mai neagra masina din lume? Mai exact, despre cea mai neagra culoare din lume! Un exemplar BMW X6 de ultima generatie a fost vopsit de curand cu o culoare care ne este prezentata ca fiind cea mai neagra culoare din lume.

Masina unicat va putea fi admirata peste numai cateva zile de cei interesati, aceasta urmand sa fie expusa in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt!

Masina unicat despre care va vorbim in aceste randuri nu vine cu nicio alta surpriza tehnica, singurul element care iese in evidenta fiind caroseria, care este vopsita cu o nuanta cu totul si cu totul speciala. Este vorba despre nuanta Vantablack, supranumita si cea mai neagra vopsea din lume.

Aceasta nuanta de culoare a fost gandita de specialistii din cadrul Surrey Nano Systems, tehnologia fiind dezvoltata intr-o prima faza pentru acoperirea componentelor folosite in spatiul cosmic. Practic, tehnologia in cauza permite absorbirea aproape completa a luminii, transformand-o apoi in caldura.

De asemenea, aceasta nuanta de culoare are un nivel de reflexie extrem de scazut, indiferent de unghiul din care este privita masina. Astfel, nuanta Vantablack se poate lauda ca reuseste sa schimbe perceptia vizuala asupra formei tridimensionale a unui obiect.

Conform specialistilor, acest lucru poate pacali atat creierul, cat si ochiul uman, oamenii avand senzatia ca privesc intr-o gaura sau chiar in gol. Trebuie sa recunoastem ca suna destul de interesant, nu-i asa?! Din pacate, fotografiile nu pot exprima atat de bine aceasta senzatie, cei care vor putea admira aceasta masina pe viu urmand sa fie cei mai castigati!

Asadar, daca va aflati in aceasta perioada la Frankfurt, nu trebuie sa uitati ca editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt isi va deschide portile in data de 12 septembrie, intinzandu-se apoi pe urmatoarele 10 zile.

Standul celor de la BMW se anunta a fi extrem de interesant, producatorul bavarez urmand sa aduca la Frankfurt cateva surprize importante. Printre acestea se numara noul Seria 8 Gran Coupe, Seria 3 Touring, noul X1 sau modelul compact Seria 1. Acestea fiind spuse, aveti ce vedea, fara doar si poate!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: BMW

Newsletter