Frankfurt 2019: Noul BMW Concept 4 debuteaza cu o grila frontala dubla masiva!

BMW nu renunta la grila dubla masiva de pe fata si o pune si pe Concept 4!

2019 BMW Concept 4

In luna iulie, ne-am minunat alaturi de voi la o schita care parea sa ne ofere o idee despre designul a ceea ce va fi urmatoarea generatie BMW M3 si M4.

Mai mult, trebuie sa recunoastem ca am sperat in secret ca grila gigantica a radiatorului din aceste schite sa ramana doar fictiune, dar se pare ca producatorul german se gandeste destul de serios sa echipeze vehiculele sale ultra-performante cu asa ceva.

Ce mai ramane de facut? Doamnelor si domnilor, inevitabilul pare sa se fi produs: ceea ce puteti observa in imaginile atasate este noul Concept 4, model care isi face debutul oficial la Frankfurt Motor Show 2019, o masina care se doreste a fi un preview pentru urmatoarea generatie M3 si M4.

In timp ce proportiile modelului sunt aproape perfecte si ne-am indragostit de felul in care arata pe drum, nu suntem deloc incantati de grila frontala. BMW sustine ca s-a inspirat din modele extrem de cunoscute, printre care 328 sau 3.0 CSi, dar noi nu reusim sa vedem deloc asta: e mult prea mare si nu se potriveste aproape deloc limbajului de design al masinii.

Singura veste buna este ca e vorba inca de un concept si producatorul german doar testeaza piata cu acest model si cu solutiile de design la care a ajuns. Cine stie, poate ca versiunile finale ale noilor M3 si M4 nu vor beneficia de aceasta idee.

"Acest tip de grila a fost intotdeauna emblema BMW", a declarat Domagoj Dukec, seful departamentului de design al marcii. "Noul BMW Concept 4 o scoate in evidenta in asa fel incat sa se poata diferentia foarte usor de alte vehicule. Noul BMW Concept 4 ofera o prima imagine a ceea ce va fi fata expresiva a noilor modele din Seria 4", a continuat acesta.

Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca farurile laser sunt o adevarata opera de arta. Dispar geamurile de protectie si ne intalnim cu structura tridimensionala care scoate la vedere si elemente interioare. Mai mult, chiar sub faruri, BMW a ales sa incorporeze guri de aer masive, care pot oferi din belsug aer pentru compartimentul motorului si pentru frane.

La fel de impresionanta ni s-a parut si culoarea exterioara a masinii, o nuanta rosu Forbidden, care reuseste sa scoata si mai mult in evidenta conturul dramatic al caroseriei.

"Noul BMW Concept 4 reprezinta esenta estetica a marcii BMW: asta inseamna proportii ideale combinate cu un design foarte clar si extrem de precis", a comentat si Adrian van Hooydonk, unul dintre directorii departamentului de design BMW Group.

Nu avem, deocamdata, detalii tehnice despre acest nou concept, dar promitem sa incercam sa le obtinem in cel mai scurt posibil, asa ca reveniti cu incredere pe cars.ro...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter