2020-01-23 Iata de ce acest Toyota Yaris GRMN costa 29.900 euro!

Iata de ce acest Toyota Yaris GRMN costa 29.900 euro!

2018 Toyota Yaris GRMN

Despre Toyota Yaris GRMN am mai vorbit si in primavara acestui an, atunci cand a fost prezentata in fata publicului prezent la editia 2017 a Salonului Auto de la Geneva. Insa, aflam abia acum ca reprezentantii constructorului nipon nu ne-au oferit la acea vreme toate detaliile legate de acest model.

Astfel, cei de la Toyota au adus Yaris GRMN si la Frankfurt si ne prezinta si noutatile pe care nu le-am stiut pana acum despre el! Haideti sa vedem despre ce e vorba!

Yaris GRMN a reprezentat un punct major de importanta pentru cei de la Toyota in cadrul Salonului Auto de la Geneva, versiunea sportiva fiind ceva nou pentru portofoliul constructorului asiatic. Modelul sportiv a fost gandit de cei de la Toyota pentru a marca intrarea constructorului in Campionatul Mondial de Raliuri. Specificatia GRMN nu este chiar noua pentru cei de la Toyota, acestia folosind-o in trecut si pentru alte modele sau concepte. In caz ca va intrebati, acesta este acronimul pentru Gazoo Racing Masters of Nurburgring. Yaris GRMN va ajunge in Europa in doar 400 de exemplare, pretul unuia fiind de 29.900 euro.

Toyota Yaris GRMN este echipata sub capota cu o unitate de motorizare supraalimentata cu compresor mecanic, cu capacitate de 1.8 litri, capabila sa dezvolte o putere de 212 cai si un cuplu maxim de 250 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte. Cum vi se par aceste specificatii? Reprezentantii conducerii Toyota isi propun ca noul lor model Yaris GRMN sa se poata bate de la egal la egal cu modele rivale precum Renault Clio RS, Volkswagen Polo GTi sau Peugeot 208 GTi.

Hot-hatch-ul producatorului japonez beneficiaza de o masa totala extrem de scazute de doar 1.135 de kilograme, ceea ce duce la un raport masa/putere excelent. Iar in aceste conditii, cifrele de performanta inregistrate nu sunt deloc rele, ba din contra! Spre exemplu, viteza maxima la care veti putea ajunge la volanul unui astfel de model este de 230 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 6.3 secunde.

Spre deosebire de varianta standard, Yaris GRMN beneficiaza de cateva elemente speciale care o ajuta sa atinga aceste performante tehnice. Spre exemplu, GRMN este dotat cu un diferential Torsen cu alunecare limitata si cu un sistem de franare format din discuri ventilate si perforate cu diametru de 275 mm pe fata, respectiv 278 mm pe spate. De asemenea, Yaris GRMN vine cu o garda la sol mai joaca cu 24 mm fata de versiunea standard si cu jante speciale Bridgestone.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Toyota

Newsletter