2020-01-23 BMW prezinta la Frankfurt noul model de curse M8 GTE

BMW prezinta la Frankfurt noul model de curse M8 GTE

Salonul Auto de la Frankfurt din acest an nu ne aduce numai modele de strada, ci si unele de competitie. Cei de la BMW au ales acest eveniment pentru a lansa in fata publicului noul model M8 GTE, versiunea de competitie a viitorului M8 anuntata in urma cu cateva luni. Specialistii germani de la BMW au pus pe picioare noul M8 GTE cu gandul serios la viitorul sezon al Campionatului Mondial de Anduranta, asa ca trebuie sa ne asteptam la un exemplar de zile mari. Va invitam sa descoperim impreuna in randurile ce urmeaza care sunt dotarile si capacitatile tehnice ale acestui M8 GTE!

BMW M8 GTE va fi echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V8, cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa produca peste 500 de cai putere. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii secventiale cu sase rapoarte. Pentru a reusi performantele scontate in competitii, bolidul a mai fost echipat cu o serie de elemente specifice. Printre acestea putem aminti de diferentialul cu alunecare limitata, ambreiajul din carbon marca Sachs sau volanul special cu 16 butoane si sapte comutatoare.

De asemenea, M8 GTE mai dispune si de o camera video spate cu un sistem special de detectare a obiectelor. Din punct de vedere al infatisarii exterioare, BMW M8 GTE pastreaza designul specific BMW M Motorsport pe care il cunoastem deja. Noul M8 GTE este mai mare atat in comparatie cu predecesorul sau, cat si in comparatie cu actualul M6 GTLM, de exemplu.

Mai exact, M8 GTE dispune de o lungime de 4.980 mm, de o latime de 2.046 mm, respectiv de o inaltime de 1.212 mm. Ampatamentul bolidului inregistreaza 2.880 mm, in timp ce masa lui totata atinge valoarea de 1.220 de kilograme. Jens Marquardt, directorul diviziei BMW Motorsport, a declarat intr-un interviu ca noul model M8 GTE reprezinta din acest moment noua nava amiral a producatorului german. Acesta a mai spus ca prezentarea de acum a bolidului, fara camuflaj, este doar inca un pas pana la prima aparitie a acestuia in curse.

Marquardt a mai spus ca dorinta lui este ca prima cursa la care noul BMW M8 GTE sa ia startul sa fie cea din 2018 de la Daytona. Desi concurenta este una pe masura, sefii BMW au planuri marete in ceea ce priveste participarea competitionala a noului M8 GTE. Ulterior cursei de la Daytona, bolidul ar urma sa fie inscris atat in cadrul competitiei nord-americane IMSA WeatherTec Sports Car Championship, cat si in cadrul Campionatului Mondial de Anduranta.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter