2020-01-23 Renault aduce la Frankfurt conceptul electric Symbioz

Renault aduce la Frankfurt conceptul electric Symbioz

Renault Symbioz Concept

Salonul Auto de la Frankfurt din acest an i-a facut si pe francezii de la Renault sa se prezinte in fata publicului cu un concept care vizeaza felul in care vad ei masina viitorului din anul 2030. Ce-i drept, nici nu mai este atat de mult pana atunci daca ne gandim mai bine, asa ca planurile celor de la Renault nu par atat de indepartate de adevar. Mai ales in conditiile in care industria auto evolueaza de la an la an in feluri in care nici nu te puteai gandi in urma cu ceva timp.

Renault Symbioz este conceptul cu care producatorul francez s-a prezentat in acest inceput de toamna pe scena Salonului Auto de la Frankfurt. Asa cum probabil va asteptati deja cei mai multi dintre voi, conceptul este unul electric si autonom si ar putea sta la baza unui viitor model de serie lansat peste numai sase ani.

Dar haideti sa descoperim mai in detaliu ceea ce ne propun specialistii francezi si sa aflam cum isi imagineaza acestia viitorul nu tocmai indepartat in industria auto. Conceptul Renault Symbioz nu reprezinta doar o masina, producatorul francez incercand sa ofere viitorilor clienti mult mai mult decat atat.

Conform celor declarate de Stephane Janin, director de design in cadrul constructorului din Hexagon, conceptul in cauza reprezinta o simbioza perfecta intre ceea ce ofera o masina si ceea ce ofera o locuinta. Francezii cred ca, odata cu trecerea timpului, masina nu va mai fi privita doar ca un simplu mijloc de transport intre punctul A si punctul B.

Stephane Janin a gandit astfel un interior care sa ne faca pe oricare dintre noi sa ne simtim ca acasa in interiorul masinii, asigurandu-ne astfel o experienta relaxanta si un confort la nivel inalt. Renault Symbioz Concept beneficiaza de un design modular, ceea ce face ca spatiul interior sa fie folosit la capacitate maxima. In materie de dimensiuni, Symbioz ne este prezentat cu o lungime de 4.700 mm, cu o latime de 1.980 mm, respectiv cu o inaltime de 1.350 mm.

Ajungand acum si la detaliile tehnice, va spunem ca Renault Symbioz este echipata cu o motorizare electrica, capabila sa ofere o putere de 500 kW si un cuplu maxim de 660 Nm.

Ca sa va faceti o idee si asupra performantelor tehnice, va spunem ca Symbioz ar putea accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde. De asemenea, automobilul beneficiaza de o autonomie de 500 de kilometri in conditii de rulare pe autostrada. Iar bateria de 72 kWh se incarca destul de repede, avand nevoie de doar 20 de minute pentru a se incarca in proportie de 80 de procente.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter