2020-01-23 Jaguar ne prezinta automobilul viitorului: Future - Type Concept

Jaguar ne prezinta automobilul viitorului: Future - Type Concept

Jaguar E-Type Zero Future-Type Concept

Principalele evenimente auto din ultima vreme ne-au adus in fata ochilor mai multe concepte futuristice care aveau ca obiectiv sa ne arate cum isi imagineaza constructorii automobilele viitorului. Astazi a venit randul celor de la Jaguar sa ne supuna atentiei Future - Type Concept, masina care vine tocmai din anul 2040. Conceptul este adus de producatorul britanic la Frankfurt, acolo unde va fi prezentat publicului in saptamana ce urmeaza. Iar interesul pentru acest proiect al celor de la Jaguar este unul ridicat, fiind principalul punct de interes al standului constructorului britanic.

Conform celor declarate de Ian Callum, directorul de design al producatorul britanic, Future – Type aduce in prezent imaginea viitorului in ceea ce va insemna detinerea si sofatul unui automobil. Callum subliniaza faptul ca pentru producatorii premium este important sa isi dea seama ceea ce trebuie facut pentru ca un automobil sa se dovedeasca a mai fi necesar intr-o viitoare perioada extrem de digitalizata si autonoma.

In primul si primul rand, Jaguar Future - Type Concept este o masina complet autonoma. Insa, aceasta ofera soferului si posibilitatea de a o pilota. Unul dintre punctele principale de atractie ale acestui exercitiu de imaginatie este reprezentat de volan, denumit Sayer, dotat cu inteligenta artificiala si sistem de comenzi vocale.

Citeste si: Afla ce poate noua versiune speciala Jaguar XJR 575

Numele acestuia a fost inspirat din numele celebrului designer Malcolm Sayer, cel responsabil de infatisarea versiunii originale E-Type. Ei bine, Sayer nu este un simplu volan, acesta fiind detasabil si putand fi dus oriunde.

Mai mult decat atat, Sayer joaca rolul unui asistent personal, putand sustine conversatii cu tine, spre exemplu. De asemenea, cu ajutorul lui, poti seta muzica dorita, poti chema automobilul in locul in care esti sau iti poti face rezervare la restaurantul preferat. Ce sa mai, un ajutor de nadejde pentru orice situatie! Viziunea constructorului pe care il reprezinta ne aduce in fata ochilor un automobil autonom care te poate duce acolo unde ai nevoie, care iti ofera tot confortul si conectivitatea de care ai nevoie si care te poate si lasa sa te bucuri de condus atunci cand iti doresti asta.

La interior, Future – Type vine cu un format 2 + 1 in care sunt pozitionate scaunele, format care fac mai usor dialogul si interactiunea dintre pasageri. Nu in ultimul rand, cei de la Jaguar ne spun ca viitoarele Future – Type ar putea comunica cu celelalte automobile, acestea fiind interconectate intre ele. Conform britanicilor, aceasta tehnologie ar duce la o eficienta si siguranta mult mai ridicata in timpul schimbarilor benzilor sau in traversarea intersectiilor.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Jaguar

Newsletter