Honda prezinta Urban EV Concept - viitorul prim model electric din portofoliu

Honda Urban EV Concept

Segmentul electric a intrat de putin timp in atentia atat a marilor producatori auto ai lumii, cat si in atentia clientilor de pe piata auto. Desi nu se poate vorbi deocamdata despre o cerere extrem de mare, segmentul modelelor electrice devine incetul cu incetul destul de populat, clientii care isi indreapta atentia catre astfel de modele avand din ce in ce mai multe optiuni din care pot alege.

Daca piata va merge pe aceeasi directie ca in ultimii ani, este de asteptat ca trendul electric sa se intensifice si mai mult in anii urmatori. Unul dintre producatorii importanti de pe piata auto care nu parea foarte interesat pana acum de acest trend electric era Honda. Insa, se pare ca incepand din acest an si constructorul nipon se va concentra pe aceasta industrie din ce in ce mai cautata.

Primul semnal de interes din partea celor de la Honda in aceasta directie a venit in primavara, atunci cand in cadrul Salonului Auto de la Geneva a fost prezentata strategia „Electric Vision”, strategie prin care producatorul se angaja sa dezvolte platforme dedicate pentru vehiculele electrice. Producatorul japonez s-a prezentat la editia din acest an Salonului Auto de la Frankfurt cu Urban EV Concept, model care ar reprezenta viziunea celor de la Honda in ceea ce priveste viitorul modelelor electrice.

Si nu vorbim despre un viitor futurist si indepartat, ci despre unul extrem de apropiat. Conform celor declarate de Takahiro Hachigo, seful constructorului japonez, Urban EV ar deveni disponibila pe piata auto europeana incepand cu anul 2019. Asadar, Honda Urban EV va deveni astfel primul model pur electric din portofoliul constructorului japonez. Haideti sa vedem impreuna ce noutati ne aduce acest prim proiect electric al celor de la Honda! Din punct de vedere al infatisarii exterioare, Honda Urban EV se diferentiaza fata de restul pietei inca de la bun inceput.

Desigur, deocamdata nu vorbim decat despre un concept, asa ca ramane de vazut cum va evolua designul pana la modelul de serie. Urbam EV ne este prezentata cu o lungime aproximativa de 3.800 mm si cu o capacitate de patru locuri. Din pacate, pana la acest moment, nu avem informatii in legatura cu performantele sau cu autonomia acestui viitor model, insa este de asteptat ca acestea sa apara in curand.

Un detaliu interesant al viziunii celor de la Honda il regasim in partea frontala a conceptului, acolo unde intre blocurile optice se regaseste un panou pe care vor putea fi afisate informatii si mesaje in trafic, in mai multe limbi. De asemenea, tot aici va fi afisat si nivelul de incarcare a bateriei. In mijlocul panoului este afisat, bineinteles, logo-ul masinii, iluminat intr-o nuanta de culoare albastra. Un alt punct care merita mentionat este acela al portierelor care au un sistem de deschidere in sens invers sensulului de rulare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Honda

Newsletter