Borgward Isabella readus la viata printr-un concept electric futurist

Borgward Isabella Concept

Pasionatii auto familiarizati cu industria auto germana timpurie isi mai aduc aminte de un model pe nume Borgward Isabella, model produs de constructorul din Bremen intre 1954 si 1962. Povestea Isabella a inceput frumos pentru cei de la Borgward, acestia construind inca de la inceput peste 11.000 de exemplare. Cum nu totul a decurs foarte bine in anii ce au urmat, producatorul german a intrat in faliment in 1961. Din pacate, multe de spus nu au mai fost la acea vreme, producatorul ramanand chiar cu multe exemplare nevandute.

Cei de la Borgward nu au fost uitati, iar, recent, cativa investitori chinezi s-au decis sa reinvie compania germana. Unul dintre primele proiecte lansate in spatiul public este unul care arata foarte bine si pare destul de promitator pentru constructorul german reinventat. Prototipul a preluat numele clasicului model Isabella si a fost prezentat in editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Reactiile celor prezenti nu au intarziat sa apara si s-au dovedit a fi pozitive, asa ca asiaticii care au preluat compania nemteasca au toate motivele sa nu se opreasca aici. Aruncand o privire asupra infatisarii exterioare, putem spune ca Isabella Concept impresioneaza in primul rand prin aspectul futuristic de care beneficiaza. Dimensiunile prototipului sunt generoase, dispunand de o lungime de 5.000 mm, de o latime de 1.920 mm, respectiv de o inaltime de 1.400 mm.

Prezentat sub forma unui coupe electric cu patru usi, una peste alta, noua Isabella aduce cu sine o infatisare eleganta si, in acelasi timp, sportiva, beneficiind de asemenea de o aerodinamica bine pusa la punct. Nu in ultimul rand, conceptul este echipat cu jante mari, cu dimensiuni de 21 de inci. La interior, Isabella Concept beneficiaza de spatiu generos pentru cei patru pasageri pe care ii poate adaposti.

Perceptia spatiului interior mare este data si de usile glisante care se deschid in directii opuse. In habitaclu putem regasi patru scaune individuale, gandite astfel incat sa asigure un confort ridicat atat soferului, cat si pasagerilor. Volanul beneficiaza de o forma extrem de futurista si este alaturat unui ecran de infotainment in forma triunghiulara.

Din punct de vedere tehnic, Concept Isabella ar fi echipata cu doua unitati de motorizare electrice, capabile sa dezvolte impreuna un total de 300 de cai putere si un cuplu maxim de 450 Nm. Nici performantele nu ar fi rele, viteza maxima pe care ar putea sa o prinda Isabella fiind de 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibil de realizat in doar 4.5 secunde. Conceptul beneficiaza de o autonomie de 500 de kilometri, acumulatorii fiind dezvoltati in colaborare cu specialistii de la LG.

Newsletter

Whatsapp