Noua masina din filmul Ghostbusters, ECTO-1 este... acest dragut dric Cadillac

Filmul Ghostbusters, atunci cand a aparut in anul 1984 a fost o adevarata relevatie. Toata lumea vorbea despre vanatorii de fantome, cu Bill Murray si Sigourney Weaver in rolurile principale. Filmul, care a avut premiera in data de 7 iunie 1984 a avut un buget de 30 milioane de dolari, obtinand incasari de peste 290 milioane de dolari. Mai mult decat atat, a fost nominalizat la doua premii Oscar, la trei premii Golden Globes si la doua premii BAFTA.

Acum, dupa 30 de ani celebrul film american revine pe marile ecrane. In vara aceasta, mai exact in data de 15 iulie, cinefilii din Statele Unite, mai intai, vor avea parte de premiera remake-ului Ghostbusters din 1984. Comedia, semnata de Paul Feig, cunoscut pentru filmele Spy, Bridesmaids si The Heat, promite mai mult decat cateva legaturi cu filmul original din 1984.

Ei bine, lucrurile interesante de abia acum vrem sa vi le povestim. De indata ce am vazut trailerul filmului, am fost atrasi de noul vehicul de „ghostubusting” ECTO-1. Evident ca trailerul nu ne dumireste exact despre tot filmul, dar el dureaza suficient ca sa ne dam seama despre noua masina ce va juca un rol important in film.

Toata lumea isi aduce aminte de Cadillac-ul ambulanta pe care Bill Murray il conducea in lupta importiva inamicilor demonici in filmul original. Masina aceea a fost numita ECTO-1, nume ce provine de la ectoplasma, ceea ce in mod fictiv este „sange de vampir”.

Ei bine, noua masina este din nou un Cadillac. Dar de aceasta data nu este unul oarecare. Noul ECTO-1 este un Cadillac, asa cum v-am mai spus, dar este de fapt un dric Cadillac. Fie vorba intre noi, jurnalistii de peste ocean sunt de parere ca probabil masina aceasta si-a exercitat functia initiala atunci cand originalul Ghostbusters rula in cinematografe… dar noi nu avem de unde sa stim cu exactitate.

Cert este ca noua masina poarta tot numele ECTO-1, pentru ca, spun specialistii, filmul de anul acesta se vrea a fi o repornire a filmului din 1984, nu o continuare a acestuia. Deci, pentru a fi extrem de clari, Ghostbusters 2016 are loc intr-un univers fara Bill Murray, Zuul sau evenimentele din 1984 din Ghostbusters sau 1989 din Ghostbusters II.

ECTO-1 este o masina un pic mai misterioasa. Placuta de inmatriculare este, evident falsa, spun specialistii care au analizat trailerul, pentru ca placutele de inmatriculare din New York sunt plate, nu in relief.

Tot criticii de film spun ca noua masina nu are foarte multe elemente atragatoare, in afara de lumina de urgenta supradimensionata aflata pe plafonul masinii. Ei bine, nu suntem noi in masura sa ii contrazicem acum, asta e cert. Cel putin nu inainte de a vedea filmu, nu-i asa?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter