Niciun impatimit al motoarelor nu trebuie sa rateze asa ceva! Cele mai tari filme cu masini din istorie!

Pentru ca nu exista pasionati de masini care sa spuna „nu” filmelor cu actiune, cu adrenalina, viteza, fum si motoare turate la maximum, astazi va recomandam cateva productii, pe care, daca nu le-ati vazut pana acum, este momentul sa o faceti.

Vrem sa deschidem lista de recomandariu cu Furios si iute (The Fast and the Furious), pentru ca seria de noua filme nu mai are nevoie de nicio prezentare. In ordinea aparitiilor, este vorba despre Furios si iute (aparut in 2001); 2 Fast, 2 Furious (Mai furios, mai iute – 2003); The Fast and the Furious: Tokyo Drift (Furios si iute: Tokyo Drift, 2006); Fast and Furious 4 (Furios si iute 4: Piese originale, 2009); Fast Five (Furios si iute in viteza a cincea, 2011); Fast & Furious 6; Furious Seven (Furios si iute 7, 2015); Fast & Furious 8 (2017) si ultimul, dar nu cel din urma – Furios si iute 9 – pentru care impatimitii seriei trebuie sa astepte pana pe 10 aprilie 2020.

Actorul Paul Walker a devenit faimos in rolul lui Brian O'Conner, unul din principalii protagonisti ai seriei sus-amintite. A fost filmul care l-a propulsat, in anul 2011, si in cadrul caruia il vedem si pentru ultima data. Fast & Furious 7, lansat in 2015, a fost finalizat dupa moartea lui Walker si a fost ultima lui aparitie intr-un film. Am amintit de Walker pentru ca pe lista noastra de recomandari se inscrie si Vehicle 19 (Cursa infernala), aparut in 2013, in care actorul american joaca in rol principal.

Need for Speed (2014), un film bazat pe seria omonima de jocuri video, produse de Electronic Arts, este un film de referinta pentru iubitorii de adrenalina, curse de masini si viteza.

Nicolas Cage este unul dintre actorii nostri preferati ai filmelor de actiune. Bazandu-ne pe acest criteriu si pe faptul ca urmatoarea productie cinematografica se afla in topul tuturor filmelor de actiune, cu si despre masini, nu putem sa nu amintim despre Gone in Sixty Seconds (Dispari in 60 de secunde, 2000). Vreti un motiv in plus sa puneti filmul pe lista voastra? Angelina Jolie! :-)

Incheiem lista de recomandari cu patru filme biografice pe care, cu singuranta, nu trebuie sa le ratati! Este vorba despre Rush: Rivalitate si adrenalina (2013), un film a carui actiunea are loc in epoca de aur a curselor Formula 1 si relateaza povestea adevarata a doi dintre cei mai cunoscuti piloti din aceasta competitie, rivali: James Hunt versus Niki Lauda, dar si lupta dintre echipele lor, McLaren si Ferrari.

O alta pelicula care exploreaza rivalitatile si prieteniile din Formula 1 este Senna (2010), un film documentar dedicat vietii celui mai mare pilot de Formula 1 - Ayrton Senna. Ultimul erou American (1973) este o drama inspirata din viata unui faimos pilot american de curse, care, dupa o adolescenta furtunoasa, isi concentreaza intreaga energie desavarsirii sale ca sportiv, ajungand unul dintre cei mai rapizi piloti de curse din istorie.

Si ultimul, dar nu cel din urma, Ferrari Enzo (2003). Cum nu este greu de intuit, aceasta ecranizare spune povestea celui care a revolutionat lumea masinilor sport, cu modelele care, astazi, ii poarta numele. Ferrari Enzo a debutat ca pilot de curse, la inceputul secolulului al XX-lea, ca sa devina un membru important al companiei Alfa Romeo, iar biografia surprinde detalii despre relatiile sale cu femeile, copiii sai sau oamenii cu care a lucrat.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter