Dilema saptamanii: Va fi Hugh Jackman un bun Enzo Ferrari?

Dilema saptamanii: Va fi Hugh Jackman un bun Enzo Ferrari?

Proaspat iesit din celebrul rol Logan, parte a universului Marvel, se pare ca Hugh Jackman va sta la volan intr-o noua pelicula, un film despre celebrul creator de masini Enzo Ferrari, care va fi lansat oficial peste ceva mai mult de doi ani.

Actorul australian va juca in rolul lui Enzo in acest nou film, de regia caruia se va ocupa creatorul nominalizat la Oscar, Michael Mann.

Conform presei americane, Jackman va intra in rolul tanarului Enzo, pe vremea cand era atat sofer de curse cat si antreprenor, in timp ce actrita suedeza Noomi Rapace va juca rolul instrainatei sale sotii, Linda.

Producatorii acestei pelicule au fost, initial, interesati de colaborarea cu un alt actor foarte cunoscut din filme cu supereroi, Christian Bale, dar acesta nu a acceptat rolul pentru ca trebuia sa castige in greutate.

Filmul, aflat in pregatire de aproape 17 ani, a plecat de la un parteneriat dintre Michael Mann si Sydney Pollack, ultimul dintre ei decedat in 2008. Dupa ce au trecut de cateva probleme, producatorii au anuntat ca vor incepe filmarile in 2018, iar lansarea oficiala este preconizata pentru finalul anului 2019.

Subiectul fimului este axat, in mod special, pe rivalitatea din 1957 dintre Ferrari si Maserati.

Profitam de acest moment pentru a va aminti cine a fost cu adevarat Enzo Ferrari. Celebrul creator auto a petrecut o viata rezervata si rareori a acordat interviuri. Enzo a participat foarte rar la cursele de la Modena sau Maranello, una dintre exceptii fiind Marele Premiu al Italiei de la Monza, chiar langa Milano.

Enzo Ferrari a primit, de-a lungul timpului, o serie de premii importante, printre care Premiul Hammarskjold (1962), Premiul Columb (1965) sau Premiul Gasper (1987). In anul 1994, Enzo a fost introdus, post-mortem, in Motorsports Hall of Fame International, iar in 2000 a intrat in Automotive Hall of Fame.

Conform specialistilor, Jackman nu este singurul actor care ar putea juca rolul lui Enzo. In 2015, se vorbea despre faptul ca Robert De Niro va juca o varianta mai batrana a fondatorului celebrei marci italiene, Ferrari, intr-un film cu totul separat. Acea pelicula ar fi fost povestea mai pe larg a vietii celebrului creator auto, din anii ’40 pana la moartea de la sfarsitul anilor ’80. Nu avem nici un fel de informatie daca aceasta pelicula se mai face sau nu.

Pentru Jackman, acest rol intr-un film biografic despre mogulul de la Ferrari este doar inca o aparitie intr-o lista lunga de peste 30 de roluri principale, la doar 48 de ani. In acelasi timp, partenera sa din film, Noomi Rapace, a devenit cunoscuta pentru rolurile din pelicule ca „Prometheus” sau „Sherlock Holmes: A Game of Shadows”.

Va tinem la curent in legatura cu acest subiect, pe masura ce producatorii vor veni cu informatii proaspete.

Tags:
VIDEOCLIPUL ZILEI