Tiguan GTE Active Concept : noua masina off-road hibrida a celor de la Volkswagen

VW Tiguan GTE Active Concept

Marile companii producatoare de autovehicule sunt prezente intre 11 si 24 ianuarie la primul show auto de anul acesta si, asa cum probabil va asteptati, vom vedea multe premiere. Salonul Auto de la Detroit tocmai si-a deschis portile si, asa cum ii sta bine unui deschizator de drumuri, ne prezinta ultimile modele de masini ale anului.

Asa cum au declarat chiar organizatorii salonului auto, industria auto se indreapta spre viitor si Detroit este destinatia unde produsele si tehnologiile de ultima generatie isi fac debutul mondial.

Grupul Volkswagen a dezvaluit in dimineata aceasta noul Tiguan GTE Active Concept, masina care se spune ca este continuarea ropotelor de aplauze pe care deja le-a primit la lansarea Budd-E, la Consumer Electronic Show de anul acesta.

Dar se pare ca, fata de Budd-E, noul Tiguan este mai aproape de a fi produs, ceea ce este un lucru bun, nu-i asa?

Fiind apropiat de versiunea Golf GTE plug-in disponibila in Europa deja, noul Tiguan GTE Active Concept se caracterizeaza printr-un motor pe benzina de 148 cai putere si un pachet de baterii de 12,4 kWh care alimenteaza o pereche de motoare electrice, primul generand 54 cai putere si al doilea 114 cai putere. Cu o putere combinata de 221 cai putere, noul Tiguan ajunge la 100 km/h in 6,4 secunde.

In functie de modul selectat noul GTE are propulsie pe rotile din fata, pe cele din spate sau pe toate patru. Puterea este directionata catre ambele axe prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj in sase trepte, special conceputa de ingineri pentru utilizarea in modul hibrid.

Noul Tiguan poate rula cu motorul electric pana la 32 km iar in combinatie cu rezervorul de 639 litri ajunge la 933 km. Incarcarea bateriei de inalta tensiune se poate face extern sau prin motorul cu combustie.

In interior principala caracteristica este platforma modulara infotainement care dispune de un ecran toouchscreen de 9,2 inch cu suport pentru sistemul gesture control. Tabloulul de bord este digital si are 8,2 inch latime si 4,1 inch inaltime, oferind de asemenea o varietate de variante de conectare inclusiv Android Auto, Apple CarPlay si MirrorLink. Aspectul exterior este unul off-road, cu anvelope 245/70R-16, carlig de remorcare si placi antiderapante.

Portbagajul de aluminiu este echipat cu ceea ce tehnicienii de la Volkswagen numesc „all-terain module” convenabil pentru cei ce practica sporturi de iarna si nu numai. Plafonul poarta o pereche de spoturi LED incadrate de o rama de aluminiu mat iar farurile si lampile din spate sunt versiunea next-gen Tiguan care se gaseste deja in Europa, becurile de ceata fiind pur conceptuale in forma de C.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter