Microbuzul simbol VW renaste si ia forma lui ID Buzz Concept

VW ID Buzz Concept

Compania germana Volkswagen incearca sa isi reconstruiasca imaginea si isi doreste ca in viitor sa devina un constructor de masini electrice important pe piata auto. Modalitatea cea mai buna de a evita pierderea clientilor este aceea de a curata si improspata cateva modele clasice, modele care i-au ajutat sa castige o multime de fani de-a lungul timpului.

Germanii au incercat cateva reincarnari ale celebrului microbuz Volkswagen, cel mai recent dintre ele fiind I.D. Buzz - primul model care ne este prezentat si care este propus cu un mod de condus complet electric si care va putea sa se conduca in mod autonom. Anuntat oficial la show-ul auto de pe teritoriul nord american sambata aceasta, I.D. Buzz este o masina concept electrica impresionanta.

Potrivit celor de la Volkswagen, Buzz are o autonomie estimata la aproximativ 600 de kilometri, conform criteriilor europene NEDC. Capacitatea acumulatorilor montati in interior este de 111 kWh si pot fi incarcati pana la 80% in 30 de minute.

Masina este dotata cu doua motoare electrice care furnizeaza un total de 374 cai putere capabili sa duca viteza maxima pana la 160 kilometri/ora. In materie de performante, germanii au anuntat ca pentru a sprinta de la 0 la 100 kilometri/ora I.D. Buzz are nevoie de doar 5,3 secunde.

Simbolul epocii flower-power este asadar reinviat de germani, iar fanii brandului se bucura deja de versiunea care, cel mai probabil, va ajunge in productia de serie in 2020. I.D. Buzz Concept are la baza platforma modulara electrica MEB, folosita de specialistii Volkswagen pentru toate masinile electrice viitoare.

I.D. Buzz imprumuta caracteristici precum un head-up display cu realitate virtuala si volanul sensibil la atingere. Consola centrala este denumita de reprezentantii germani „I.D. Box”, servind drept panou de control pentru sofer. Noul model german are un sistem de sunet Bluetooth detasabil, sistem care poate fi utilizat si in exteriorul masinii.

Distractia cea mai mare, sustin jurnalistii, vine insa cu sistemul autonom de sofat I.D. Pilot, care atunci cand este in functiune retrage volanul, scaunele sunt rotite la 180 de grade si consola centrala I.D. Box aluneca in partea din spate pentru ca persoanele din fata sa se poata alatura pasagerilor din spate.

Conceptul general I.D. Buzz infatiseaza, conform celor spuse de Dr. Frank Welsch, membru al consiliului de administratie Volkswagen, noua cale spre viitor. El a mai declarat ca „acest concept este primul vehicul electric multi-scop care va fi echipat cu un sistem de condus complet autonom”. Tot Welsch a mai spus ca noul lor model „poarta sentimentul libertatii unui microbuz catre o era complet noua a mobilitatii”.

Microbuzul original este o legenda peste tot in lume si putem spune cu siguranta ca formeaza o adevarata comunitate globala. I.D. Buzz este un model cu un design curat, cu suprafete omogene si silueta monolitica. Partea frontala in doua tonuri de culoare este un omagiu adus microbuzului T1.

Dimensiunile conceptului nu sunt cu mult diferite de cele ale modelului initial, desi pasagerii beneficiaza de un spatiu ceva mai generos. Scaunele din spate sunt modulare si se pot transforma in pat, daca se doreste acest lucru. Spatiul destinat depozitarii bagajelor are un volum intre 660 si 4600 de litri, maximul fiind obtinut doar in cazul in care scaunele sunt pliate.

Pentru ca I.D. Buzz este o masina care se vrea o adevarata revolutie pe sosele, este evident faptul ca si in interior sunt prezente o multime de tehnologii. Mentionam la acest capitol doar faptul ca masina este capabila sa recunoasca automat soferul si sa se adapteze in functie de el. Noul model nu detine cheie, ci este dotata cu ceea ce se numeste Digital Key, o aplicatie speciala de smartphone care ofera si conexiune wireless, dar si sistem de navigatie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter