Conceptul Nissan Vmotion 2.0 intruchipeaza viitorul limbaj de design al companiei

Nissan Vmotion 2.0 Concept

Toyota nu este singurul producator din Japonia care a adus in fata publicului la Salonul Auto de la Detroit masini care iti fura privirea. Rivalii de la Nissan au prezentat zilele acestea o masina concept pe care au numit-o Vmotion 2.0.

Si pentru ca este vorba despre un model cu totul special, ne-am gandit ca e cazul sa-l analizam un pic. Nu de alta, dar conform celor spuse de reprezentantii Nissan, Vmotion 2.0 reprezinta modul in care vor arata viitoarele modele ale lor.

 

Design Exterior

Cel mai nou concept, Vmotion 2.0, este un sedan cu patru usi caracterizat printr-un look indraznet, futurist. In partea din fata, masina primeste o grila V-motion supradimensionata, care poate fi gasita deja pe anumite modele de productie precum Rogue, nou-noutul Rogue Sport, Juke si Maxima.

Grila este flancata de farurile alungite, dotate cu tehnologie LED, iar plafonul este finisat cu carbon si ii ofera masinii o silueta pe care multi o numesc „plutitoare”.

Asta inseamna ca are un design fluid, ce curge intre montantii A si limita portbajagului. Capota este lunga si are un aspect mai degraba de coupe, iar ampatamentul ofera un spatiu mare in interior, masurand nu mai putin de 2.850 mm.

Design Interior

In interior scaunele sunt tapitate cu piele si sunt extrem de confortabile. Asemenea tuturor masinilor concept din zilele noastre, interiorul Vmotion este plin de ecrane si nu detine aproape nici un buton. Un ecran orizontal inmagazineaza atat panoul de bord pentru sofer, cat si sistemul entertainment pentru pasageri. Pasagerii din spate primesc si ei un ecran, dar de dimesniuni mai mici.

Probabil cea mai placuta surpriza pregatita de cei de la Nissan de abia acum vine. Spunem asta pentru ca japonezii au montat in bord un ecran deosebit, care vine echipat cu sistemul autonom ProPilot.

Tehnologia autonoma ProPilot a celor de la Nissan ofera pentru ceilalti participanti la trafic o caracteristica foarte importanta, sustin specialistii. In timpul activarii modului de condus autonom, masina trimite semnale cu ajutorul grilei si eleronului din spate, pentru ca ceilalti soferi sau chiar pietonii sa stie ca la volan nu se afla un sofer adevarat.

Aceasta caracteristica am mai vazut-o inainte, producatorii de masini incercand de ceva timp sa gaseasca o modalitate prin care masina sa comunice cu lumea de afara atunci cand este activata tehnologia autonoma. Nissan Vmotion detine si un sistem de sunet cu difuzoare Bose Ultra Nearfield care pot restrictiona semnalele non-entertainment si care pot, de asemenea, controla directia sunetului, dar si provenienta lui.

Videoclipul zilei

Newsletter