Ford pregateste o masina electrica, de inalta performanta! Cand apare si despre ce este vorba?

Ford Mach 1 2020

Evenimentul care a precedat deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Detroit a fost unul foarte interesant. Cei de la Ford au prezentat si ne-au oferit cateva detalii despre planurile in ceea ce priveste vehiculele electrice pe care le vor lansa pana in 2020.

Prima masina cu care vor sa cucereasca piata electrica este Mach 1. Numele vine de la faimosul Mustang care a facut furori in trecut, ea fiind o masina editie speciala, care s-a vandut cu mult succes intre 2003 si 2004. Videoclipul de prezentare de la Detroit, care a insotit anuntul referitor la masina americanilor, a avut un stil “Frankenstein”, spun unii, dat fiind faptul ca acesta a infatisat un Ford Mustang si un Explorer care intra intr-o cladire, iar in urma lor au loc o serie de fulgere care aprind usa din fata si o deschid dezvaluind ceva rapid.

Cei prezenti acolo au sustinut ca este vorba de un SUV, desi compania a sugerat ca ar fi o varianta Mustang. Nu stim insa exact, dar stim ca Mach 1 este un vehicul electric performant dezvoltat de Team Edison, divizia electrica producatoare de baterii, in fabrica Ford, deschisa recent in Corktown, Detroit.

Citeste si: Noul Ford Mustang Bullitt a facut prapad pe strazile din Detroit!

In functie de putinele imagini vazute, majoritatea au crezut initial ca este vorba despre un hibrid Mustang pe care cei de la Ford l-au promis acum un an. Interesant este insa ca Raj Nair, Vice-Presedintele Executiv Ford, a declarat pentru o publicatie de renume ca “un crossover inspirat de Mustang este ceva ce nu trebuie sa asteptam din partea echipei Edison”.

Aceasta nu va fi singura masina electrica a companiei, din moment ce Bill Ford, Presedintele Ford Motor Company, a declarat ca intentioneaza sa aiba 40 de vehicule electrice pana in 2020, investind 11 miliarde de dolari in aceste proiecte. Misiunea declarata a companiei este aceea de a accelera atat dezvoltarea, cat si adoptarea de vehicule electrice.

Mach 1 este, asadar, primul proiect despre care suntem in masura sa discutam acum. Anul trecut, compania a facut ceva referinte la un SUV electric, cu o autonomie de peste 450 de kilometri, dar si un Mustang hibrid si F-150. Dezvaluirea Mach 1 vine odata cu prezentarea oficiala a unui SUV, Edge ST si a modelului Bullitt, despre care am discutat deja intr-un material anterior.

Jurnalistii prezenti la Detroit au spus ca noua masina a celor de la Ford va rivaliza in mod direct cu Tesla. Aceasta afirmatie ne incanta, avand in vedere ca stim cu totii cat este de importanta competitia in acest domeniu. Asteptam cu interes, asadar, noi informatii de la Detroit pentru ca, suntem convinsi ca vom avea si alte noutati interesante.

Te-ar mai putea interesa:

Edge este primul crossover de la Ford care primeste pachetul de performanta ST

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter