Formatul Salonului Auto de la Detroit se schimba radical din 2020

Detroit Auto Show Logo

Ultima perioada ne-a aratat cum tot mai multi constructori auto si-au pierdut interesul in a participa la saloanele auto. Candva vazute drept o optiune extrem de bune pentru a isi lansa noile modele, acum aaloanele auto nu mai sunt vazute decat drept o cheltuiala in plus care nu se mai justifica.

Mai nou, marea majoritate a constructorilor importanti au inceput sa organize evenimente proprii de lansare a modelelor, acestea avand avantajul de a atrage atentia celor prezenti doar asupra unui singur model. Asadar, organizatorii saloanelor auto se vad nevoiti a lua unele decizii care sa ii faca pe producatori sa reconsidere si aceasta idee.

De asemenea, in ultimii ani, producatorii auto se bazeaza din ce in ce mai mult pe internet, un mijloc de comunicare perfect cu masele. Spre exemplu, Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarile a anului urmator va avea deja trei mari absenti: Mercedes, BMW si Audi. Sa nu mai spunem de editia din aceasta toamna a Salonului Auto de la Paris, acolo unde informatiile cu privire la absente curg pe banda rulanta. Pana acum, nu mai putin de 4 producatori au confirmat ca vor absenta, printre acestia numarandu-se si Volkswagen, Ford, Fiat, Nissan, Volvo sau Opel.

Iar unul dintre primele Saloane Auto care pare sa se schimbe complet este cel de la Detroit. In primul rand, se pare ca organizatorii au decis sa schimbe data in care se va desfasura el. Daca pana acum, Salonul Auto de la Detroit era mereu programat in luna ianuarie, din 2020 acesta va fi programat pentru luna iulie. Mergand mai departe, organizatorii au decis sa schimbe total formatul evenimentului, gandindu-se la mai multe evenimente.

Spre exemplu, noul format va include demonstratii in aer liber si tot felul de alte show-uri care sa atraga un numar din ce in ce mai mare de spectatori. Faptul ca va fi mutat vara reprezinta un mare avantaj pentru aceste demonstratii in aer liber. Ramane insa de vazut daca oamenii isi vor rupe din timpul lor liber pentru a participa la un eveniment auto.

Exista mai multe voci care spun ca noul format al Salonului Auto de la Detroit se va apropia foarte mult de Goodwood Festival of Speed, din Marea Britanie. Insa, festivalul de la Goodwood este unul dintre cele mai apreciate in lumea industriei auto, asa ca nu ar fi deloc rau nici pentru organizatorii de la Detroit in a se inspira de la britanici.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter