Conceptul Buick Avista - model de inspiratie pentru noul Opel Insignia?

Buick Avista Concept

Buick reuseste pentru al doilea an consecutiv sa intoarca toate privirile la Salonul Auto de la Detroit. Daca anul trecut capul de afis a fost tinut de incitantul Avenir, in 2016 a venit randul unui concept de lux ce poarta denumirea de Avista.

Conceptul Avista este reprezentat de un coupe cu dimensiuni generoase si cu un design care pare sa anunte noile tendinte pe care si le va insusi Insignia in viitorul apropiat. Avista a fost construit avand ca sursa de inspiratie modelul sasiului Alpha, piatra de temelie in constructia modelelor Camaro si Cadillac ATS.

Daca este sa descriem noul concept in doar cateva cuvinte, atunci probabil ca cele mai potrivite ar fi eleganta si bunul gust. Infatisarea gandita de inginerii americani pentru Avista nu este una care sa sara in ochi prin elemente futuriste si demne de universul filmelor science fiction, insa aceasta atrage cu siguranta prin simplitatea si rafinamentul de care da dovada.

Cum era de asteptat, noul concept a imprumutat si cateva elemente regasite in prezent pe modelele Opel, printre acestea numarandu-se design-ul partii frontale, posterioare si mai ales a blocurilor optice. Totodata, Avista este echipata cu un splitter din fibra de carbon, acoperis panoramic, doua tevi duble de esapament si jante de 20 de inci. In ceea ce priveste habitaclul interior, putem spune ca americanii s-au jucat un pic cu gandurile noastre, apeland la cateva elemente estetice care sa atraga privirile.

Astfel, interiorul este echipat cu un panou de bord digital de dimensiuni generoase, un sistem multimedia cu ecran tactil si un sistem activ de izolare fonica. Intre scaunele fata, modelul este dotat cu un alt ecran tactil prin care se pot regla cu usurinta numeroase comenzi ale automobilului.

Volanul este cu siguranta elementul care va atrage atentia celor pasionati de masinile sport, acesta dand o nota de sportivitate prin infatisarea lui turtita la capatul inferior si superior.

Conceptul Avista ne este propus cu o unitate de motorizare V6 twin turbo, de 3.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 400 de cai putere. Transmisia acestora se face catre rotile de pe puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automata cu opt trepte, in timp ce suspensiile sunt controlate electronic prin sistemul Magnetic Ride Control.

Modelul beneficiaza si de functia stop-start si de tehnologia care da posibilitatea propulsorului sa dezactiveze doi cilindri in cazul in care masina nu are nevoie de putere prea mare. Reprezentantii companiei americane nu ne-au oferit inca niciun fel de informatii cu privire la un viitor model de serie.

Totusi, noua ne place felul in care este prezentat conceptul Avista si nu ne ramane decat sa speram ca viitoarele modele vor prelua anumite elemente din acesta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter