BMW nu va participa la Salonul Auto de la Detroit 2019. Iata de ce!

2018 BMW Seria 7

Conform celor mai recente informatii, spatiul ocupat in mod obisnuit de BMW la editia din 2019 a Detroit Auto Show va ramane gol, deoarece gigantul german nu va expune la acest eveniment.

"BMW Group a decis sa se retraga de la Salonul International Auto de la Detroit 2019", scrie intr-un comunicat de presa oficial al marcii.

"Decizia a fost luata dupa ce am examinat cu atentie prezentele noastre la evenimente auto si alte intalniri de gen si, in acelasi timp, am incercat sa exploram si alte platforme sau formate alternative. Scopul nostru principal este sa ne prezentam ideile si planurile privind mobilitatea in viitor si, de aceea, trebuie sa gasim cel mai bun mod de a obtine o mai buna vizibilitate pentru produsele, tehnologiile si inovatiile noastre", mai scrie in acest comunicat de presa.

Anuntul celor de la BMW vine la aproximativ o luna dupa ce o alta marca germana importanta, este vorba despre Mercedes-Benz, si-a anuntat absenta de la Salonul Auto de la Detroit 2019.

Presedintele executiv Daimler, Dieter Zetsche, a recunoscut recent ca a fost o decizie extrem de dificila, insa strategiile marcii nu au mare lucru in comun cu vreun model care ar putea fi prezentat la aceasta intalnire auto.

"In 2019, daca ne uitam la ce activitati avem in plan sau la cadenta lansarilor, nu are niciun rost sa fim prezenti la Detroit. Asta nu inseamna, insa, ca nu asteptam cu nerabdare anul 2020 pentru a reveni cu modele noi", a declarat oficialul german.

Se pare ca Detroit Auto Show trece, in ultima vreme, printr-o perioada proasta. Evenimentul are loc in aproximativ aceeasi perioada cu Consumer Electronics Show, care se intampla, in mod normal, cu doua saptamani inainte, in Las Vegas (Nevada).

Asta inseamna ca producatorii auto se folosesc din ce in ce mai mult de CES pentru a lansa in premiera noi tehnologii, printre care cele mai recente ar fi noile baterii ale modelului crossover Hyundai Nexo sau noul instrumentar de bord digital al masinilor Audi.

Si din aceata cauza, organizatorii se gandesc sa mute evenimentul in octombrie, idee care s-ar putea lovi, insa, de alte potentiale probleme. De exemplu, pe la inceputul lunii octombrie are loc Paris Motor Show, ceea ce ar putea insemna ca va fi dificila prezentarea unor premiere in Detroit. In plus, in noiembrie se desfasoara Los Angeles Auto Show, lucru ce ar putea afecta interesul companiilor americane in acest eveniment din Detroit.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter