Noul Kia Telluride beneficiaza de 8 scaune si motor V6!

2020 Kia Telluride

Kia ne-a surprins in septembrie 2018 cand a decis sa prezinte noul Telluride la New York Auto Show, un model SUV de top, o idee foarte buna la un salon auto de asemenea anvergurga. Desi masina a impresionat, acest lucru s-a intamplat in special datorita unicitatii sale si multelor elemente influentate de cea mai recenta colectie Texas a creatorului de moda Brandon Maxwell.

Aproape o luna mai tarziu, Kia a adus un cvartet de modele concept Telluride la SEMA, in Las Vegas. Ei bine, acum, la editia 2019 Detroit Auto Show, Kia prezinta produsul final de serie, adica masina pe care o vom putea cumpara destul de curand.

De vreme ce interiorul si exteriorul au fost gandite in centrul de design Kia din Irvine, California nu vine ca o surpriza, asa ca ne vom opri asupra specificatiilor tehnice ale masinii. Modelul SUV de opt locuri este propulsat de un V6 de 3,8 litri, care produce 291 de cai putere (la 6.000 rpm) si un cuplu-forta de 355 Newtoni-metru (la 5.200 rpm).

Puterea acestui motor in sase cilindri este canalizata, exclusiv prin intermediul unei cutii de viteze automate in opt trepte, catre axul frontal sau, optional, catre un sistem de tractiune integrala. Mai mult, proprietarul poate alege intre patru moduri standard de sofat (Smart, Eco, Sport si Comfort), la care se adauga modurile Snow sau AWD Lock, pentru momentele in care e cu adevarat nevoie.

Cu modurile Eco sau Smart activate, Kia mentioneaza ca toata puterea este directionata catre rotile fata, in timp ce in modurile Comfort sau Snow distributia este 80:20 fata/spate. Pe modul Sport al modelului, aceasta se schimba la 65:35 fata/spate, in timp ce pe modul Lock, puterea este impartita egal intre cele doua axe.

In cabina, soferul si cei sapte pasageri beneficiaza de multe "jucarii" cu care sa-si ocupe timpul. Varul mai tanar al lui Hyundai Palisade are totul, de la un ecan tactil de 10,25 inch, cu suport Apple CarPlay si Android Auto, la un sistem audio Harman Kardon cu 10 incinte si o putere de 630 watti. In cazul in care vi se descarca telefonul, veti fi extrem de incantati sa aflati ca masina beneficiaza de sase porturi USB si de incarcare wireless.

Fiindca vorbim despre un vehicul pentru familie, nu e deloc o surpriza ca succesorul spiritual al lui Kia Borrego este dotat cu cele mai noi sisteme de siguranta, unele standard, altele optionale.

Vom mentiona doar cateva dintre ele: senzor pentru unghiurile moarte, senzor la parasirea benzii de mers, asistent la pastrarea benzii de mers, sistem inteligent de directie, sistem de monitorizare a tuturor unghiurilor, sistem de atentionare la coliziunea frontala sau un display head-up.

Exista, de asemenea, si un sistem de alertare pentru ocuparea scaunelor din spate, care se foloseste de senzori ultrasonici pentru a detecta miscarile celor mici sau ale animalelor de pe randurile de scaune din spate imediat dupa blocarea usilor. Daca sistemul simte miscare, il alerteaza sonor pe sofer, dar trebuie sa mentionam faptul ca are nevoie de un abonament UVO, un semnal wireless foarte bun si un smartphone compatibil.

Construit, alaturi de modelele Sorento si Optima, in Statele Unite, in fabrica din West Point (Georgia), noul Kia Telluride 2020 va fi scos la vanzare anul viitor, in versiuni LX, EX, S si SX. Preturile vor fi anuntate aproape de momentul lansarii oficiale a modelului.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Kia

Newsletter