Nissan prezinta la Detroit conceptul IMs, un sedan electric cu autonomie de peste 600 km

Nissan IMs Concept

Nissan si-a prezentat deja in urma cu ceva timp planurile pe care le are in directie dezvoltarii a nu mai putin de sapte modele electrice pana in anul 2022, primul pas fiind facut in aceasta saptamana, in cadrul Salonului Auto de la Detroit 2019. Constructorul nipon a adus in America de Nord Nissan IMs, un concept electric cu o autonomie de 612 kilometri.

Cei de la Nissan vorbesc despre acest IMs ca fiind un model care inaugureaza un nou segment pe piata auto. Mai exact, japonezii spun despre IMs ca este un sedan sportiv cu garda la sol ridicata. Totusi, nu stim exact datele cu privire la aceasta garda la sol, cei de la Nissan neoferind detalii in acest sens.

Din punct de vedere estetic, putem observa in primul rand o grila frontala care respecta limbajul de design V-motion, limbaj pe care il stim deja de la ultimele modele lansate de cei de la Nissan.

Lasand la o parte asta, atat in partea frontala, cat si in spate, putem observa niste linii generale futuriste, care ne dau impresia ca nu vorbim despre un model clasic. Referindu-ne la faruri si la stopuri, trebuie sa va spunem ca acestea sunt albastre atunci cand masina ruleaza autonom, informand astfel pietonii ca soferul nu actioneaza volanul si pedalele. De asemenea, mai putem observa si niste jante de dimensiuni mari, de 22 de inci.

Habitaclul lui Nissan IMs arata, de asemenea, futurist si modern. Pozitionarea scaunelor este destul de inedita, acestea avand o configuratie de 2 + 1 + 2. Insa, trebuie sa recunoastem ca aceasta configuratie face ca spatiul de la interior sa para foarte generos. Scaunul central de pe randul din spate iesi in evidenta, avand niste dimensiuni generoase si parand foarte confortabil.

Din punct de vedere tehnic, trebuie sa spunem ca Nissan IMs utilizeaza un sistem de tractiune integrala, cu doua motoare electrice, unul pozitionat pe puntea fata, altul pe puntea spate. Cele doua unitati electrice dezvolta impreuna echivalentul a 483 de cai putere, ceea ce nu este deloc rau. De asemenea, cuplul maxim ajunge pana la un maxim de 800 Nm. Bateria prevazuta pe acest concept are 115 kWh si ofera o autonomie de pana la 612 kilometri, masurati conform standardelor amaericane EPA.

Pana la aceasta ora, acestea sunt toate informatiile oficiale despre acest Nissan IMs. Pana acum, nu stim daca cei de la Nissan se gandesc si la o versiune de serie pentru acest concept sau daca totul reprezinta doar un exercitiu de imaginatie si design.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Nissan

Newsletter