Lexus a adus la Detroit noul RC F Facelift si versiunea speciala Track Edition

2020 Lexus RC F Facelift Track Edition

Salonul Auto de la Detroit 2019 ne-a adus in prim plan si cateva noutati din partea celor de la Lexus. Mai exact, acestia au ajuns in America de Nord cu versiunile RC F Facelift si RC F Track Edition, versiuni asteptate de multi dintre fanii celor doua modele.

In cazul lui Lexus RC, model lansat in toamna anului trecut in cadrul Salonului Auto de la Paris, cei de la Lexus ne propuneau o serie de modificari estetice usoare, tehnologii mai moderne si un interior putin revizuit. Insa, acum, la Detroit, Lexus ne propune varianta de peformanta RC F facelift, o varianta extrem de interesanta! Haideti sa descoperim impreuna ce surprize ne-au fost pregatite!

Versiunea de performanta RC F facelift vine cu niste modificari estetice usoare, care sa ne arate ca vorbim despre un astfel de model. Spre exemplu, putem observa niste faruri usor modificare, o grila frontala restilizata, stopuri remodelate si un spoiler spate care arata mult mai bine. Modelele de performanta vor fi echipate, de asemenea, cu anvelope speciale Michelin Pilot Sport 4S, anvelope dezvoltate special pentru coupe-ul de performanta. De asemenea, aceste modele vin cu o masa totala mult mai mica. Desi nu stim inca cat cantareste, cei de la Lexus dau asigurari cum ca acest model este mult mai usor decat versiunea pe care o inlocuieste, care avea o masa totala de 1.765 de kilograme.

Din punct de vedere tehnic, modelele de performanta sunt echipate cu acelasi motor V8 de 5.0 litri, capabil sa dezvolte 457 de cai putere si un cuplu maxim de 520 Nm. Cu aceasta echipare, acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 4.5 secunde. Din pacate, cei de la Lexus nu au facut publica si viteza maxima la care poate ajunge acest RC F facelift.

Versiunea speciala Track Edition ne aduce o serie de modificari estetice, care incep cu niste elemente aerodinamice realizate din fibra de carbon. De asemenea, aceste modele beneficiaza de un sistem de franare mult mai performant, realizat de cei de la Brembo. In comparatie cu vechiul RC F, noul model in versiune speciala are o masa totala mai mica cu pana la 80 de kilograme. Modificarile continua si la interior, acolo unde veti putea observa scaune imbracate in piele de culoare rosie si elemente acoperite cu Alcantara.

In cazul in care sunteti interesati de unul dintre cele doua modele, trebuie sa stiti ca ambele vor intra in productie in aceasta primavara, in luna martie.

Videoclipul zilei
ROTIREA ANVELOPELOR - CAND SI CUM SE FACE?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Lexus

Newsletter