Noul VW Passat GT si-a facut debutul la Salonul Auto de la Detroit

2018 VW Passat GT

Poate va mai amintiti de conceptul VW Passat GT prezentat de producatorul german la editia din 2016 a Los Angeles Auto Show. Ei bine, a fost nevoie de mai bine de un an pentru a ajunge pe liniile de fabricatie, insa noua versiune de productie va fi prezentata la 2018 Detroit Auto Show, sub forma modelului Volkswagen Passat GT 2018.

Ne-am uitat cu atentie la fotografiile conceptului din 2016 si suntem de parere ca modelul de productie nu este altceva decat o copie fidela in fibra de carbon a acestuia, singurele diferente fiind legate de faptul ca pe versiunea concept apareau, pe laterale, ceva elemente grafice cu literele GT. Ce inseamna asta pentru noul sedan sport?

Pentru inceput, sigla GT vine cu cateva elemente sportive pentru masina, subtile dar observabile, masina fiind dotata cu peste 20 de imbunatatiri vizuale, atat la exterior cat si la interior.

Citeste si: VW Touareg de vanzare: cat costa o masina care a parcurs 734.000 de kilometri?

Farurie LED standard si luminile de intalnire sunt montate pe partea frontala, deasupra noii bare fata imprumutata de la versiunile R-Line. Masina vine cu o noua grila fontala, sub forma de fagure, care inlocuieste grila standard, si tot ansamblul este inconjurat de o linie de culoare rosie, nuanta finala pentru tot ce inseamna GT.

Nu lipsesc, e adevarat, nici accentele negre, cu care ne intalnim pe oglinzile laterale sau pe portiere, dar nici siglele subtile GT de pe aripi, iar acoperisul este finisat in intregime in culoarea neagra. Sa nu uitam, in acelasi timp de micul spoiler spate de culoare neagra, in timp ce stopurile noului model sunt, de asemenea, usor innegrite.

Noul Passat GT se bucura si de noi guri de evacuare pentru sistemul de esapament, ca parte a "pachetului acustic" a masinii. Nu suntem prea siguri ce sa intelegem din asta, insa ne plac etrierele de culoare rosie ale franelor sau jantele de 19 inch care, cel putin la departamentul stil, ne amintesc ca aceasta nu este model Passat standard.

Design Interior

In cabina, ne intalnim tot cu finisaje negre pentru consola centrala si gurile de aerisire. Mai mult, masina vine cu finisaje din fibra de carbon pe toata lungimea bordului, care inconjoara si sistemul de infotainment standard Passat. Tapiteria de pe interiorul acoperisului este tot de culoare neagra, scaunele sunt imbracate in piele neagra, cu insertii si cusaturi in contrast gri, iar volanul este imbracat in piele neagra. Singurele componente din aluminiu sunt, se pare, pragurile usilor, echipate conform stilului special GT.

Masina este dotata standard cu tot ce vine echipat un model Passat de top, printre care functii ca Apple CarPlay sau Android Auto, sau tehnologii ca Volkswagen Car-Net App Connect, chiar daca versiunea GT are doua porturi USB, atat pentru cei aflati in fata, cat si pentru calatorii de pe scaunele din spate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter